25 Ιουλ 2013

ΟΛΜΕ: «Κυνηγοί κεφαλών» στην εκπαίδευση



Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το υπ. Παιδείας
"Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά για την ενέργεια τους, να καταθέσουν αιφνιδιαστικά σήμερα, 25/07/2013, την τροπολογία στη βουλή με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμα 250 περίπου εκπαιδευτικοί, ειδικοτήτων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, από τις ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και  είχαν εξαιρεθεί με τον πρόσφατο Ν. 4172/13,  μόλις πριν λίγες ημέρες!

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και η τρόϊκα λειτουργούν σαν «κυνηγοί κεφαλών». Μόλις πριν 2 ημέρες ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε δημόσια  σε τηλεοπτικό κανάλι ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες διαθεσιμότητες - απολύσεις». Να επισημάνουμε επίσης, πως  με τα εισοδηματικά κριτήρια (12.000,00€) που τέθηκαν  στο νόμο την τελευταία στιγμή  στις άλλες κατηγορίες, (67% αναπηρία κλπ.) ουσιαστικά εξαιρούνται ελάχιστοι εκπαιδευτικοί".
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κατατέθηκε η τροπολογία-προαπαιτούμενο για τη δόση
ΕΘΝΟΣ On Line25/07/2013
Τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα, εκπαιδευτικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα, εφόσον καταργούνται οι ειδικότητές τους, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι η τελευταία από τις συνολικά 22 προαπαιτούμενες δράσεις, η οποία εκκρεμούσε και προκάλεσε την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα παρουσίασης της έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν από τον επικεφαλής του κλιμακιού της στην Ελλάδα, Ματίας Μορς.
Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήσαν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα απορροφούνταν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, με ταυτόχρονη κατάργηση οργανικών θέσεων της ίδιας, ή ανώτερης βαθμίδας.
Με την προτεινόμενη τροπολογία, για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com