15 Ιουλ 2013

Πρώην γενικός επιθεωρητής της Σαηεντολογίας εξηγεί πώς δραπέτευσε από την καταστροφική λατρεία

sc1

Ο MartyRathbun, πρώην μέλος της Σαηεντολογίας, λέει ότι δραπέτευσε από μια «καταστροφική λατρεία».
ΤΟΥ MARTY RATHBUN / ΓΙΑ «THE NEW YORK DAILY NEWS»
Ο Rathbun υποστηρίζει ότι ο ηγέτης της Σαηεντολογίας Ντέιβιντ Μισκάβιτς έχει μεθύσει από τη Χολιγουντιανή ζωή και συμπεριφέρεται υβριστικά στα διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης. Ισχυρίζεται επίσης, ότι ο Miscavige υποχρέωνε τους οπαδούς του να εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς για να ανακαινίζουν επαύλεις και να τροποποιούν αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια δώριζε στον Tom Cruise. 

Πρώην μέλος της Σαηεντολογίας, ο Marty Rathbun, λέει ότι η Katie Holmes θα έχει πολλές παρενοχλήσεις (από την οργάνωση) λόγω του διαζυγίου της με τον Τομ Κρουζ ο οποίος είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέλη της.
Κατείχα μια ανώτερη διοικητική θέση στη Σαηεντολογία, από το 1982 μέχρι το 2004. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσα γενικός επιθεωρητής της Σαηεντολογίας και υπαγόμουν απ’ευθείας στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Σαηεντολογίας, Ντέιβιντ Μισκάβιτς.
Κατά την περίοδο που βρισκόμουν στην κορυφή, συνειδητοποίησα ότι ο Μισκάβιτς, σταδιακά, μετέτρεπε τη Σαηεντολογία σε μια καταστροφική λατρεία (destructive cult). Περνούσε τον περισσότερο χρόνο του ερωτοτροπόντας και διασκεδάζοντας με διασημότητες, κυρίως τον Τομ Κρούζ. 
Ο Μισκάβιτς χρησιμοποιούσε το προσωπικό της οργάνωσης, το οποίο πλήρωνε με μισθό λιγότερο από το βασικό, για να ανακαινίζει το σπίτι του Κρούζ και να τροποποιεί τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες του. Στη συνέχεια ο Μισκάβιτς παρέδιδε ο ίδιος τις γενναιόδωρες κατασκευές στον Κρούζ, σαν προσωπικά δώρα.
Καθώς ο Μισκάβιτς μεθούσε όλο και περισσότερο από τη χλυδή της Χολυγουντιανής ζωής, γινόταν όλο και περισσότερο υβριστικός προς τα διευθυντικά στελέχη της Σαηεντολογίας. Τον Ιανουάριο του 2004, ο Μισκάβιτς κρατούσε πέραν των 80 ανώτερων στελεχών του προσωπικού, μέσα σε δύο μεγάλα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία είχε μετατρέψει σε γραφεία. 
Συνέστησε ομαδικές «ομολογίες» κατά τη διάρκεια των οποίων οι διευθυντές υποβλήθηκαν τόσο σε σωματική όσο και σε λεκτική βία και εξαναγκάστηκαν να «ομολογήσουν» σκέψεις απιστίας και μη αφωσίωσης προς το πρόσωπο του Μισκάβιτς.
Μέχρι και 24 ώρες την ημέρα, τους ξυλοκοπούσαν, τους ούρλιαζαν και τους εξευτέλιζαν.
sc2Αυτό είναι που θα έχει να αντιμετωπίσει η Κέιτυ Χολμς. Αυτό αντιπροσωπεύει τη νοοτροπία του ανθρώπου που, ο Τομ Κρουζ έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι ο καλύτερος του φίλος, ο άνθρωπος που ήταν ο κουμπάρος στο γάμο τους.
Αυτός είναι ο κύκλος στον οποίο κινείται ο Κρουζ. Και προφανώς, θέλει την κόρη του να ακολουθήσει τα βήματά του. Η Κέιτυ Χόλμς, εύλογα, δεν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο.
Η Σούρι είναι μόλις 6 χρόνων, αλλά βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία όπου με ιδιαίτερα μαθήματα και «κατήχηση» θα μπορούσε να προετοιμαστεί για να γίνει μέλος της οργάνωσης στην ηλικία των 10 χρόνων...
Ο Μισκάβιτς διατηρούσε μια φυλακή για τα διευθυντικά στελέχη, γνωστή ως «η τρύπα». Στην τρύπα, οι διευθυντές έπρεπε να κοιμούνται στο πάτωμα, να τρώνε κρύα αποφάγια και περιορίζονταν μέσα στις κτιριακές της εγκαταστάσεις για 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες της εβδομάδας, για πολλές εβδομάδες. Στα τέλη του Ιανουαρίου, ο Μισκάβιτς με κατεδίκασε στην τρύπα.
Περίπου την τρίτη μέρα στην τρύπα, αποφάσισα ότι τίποτε δεν μπορούσε να γίνει από μέσα για να σταματήσει αυτή τη παραφροσύνη και έτσι δραπέτευσα. Το 2008, τρία χρόνια μετά που έφυγα και ενώ προσπαθούσα να ηρεμήσω από την εμπειρία μου, μακρυά από την οργάνωση, συναντήθηκα με φίλους που είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα μου και εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις της Σαηεντολογίας μετά από μένα. Έμαθα ότι ο Μισκάβιτς διέταξε να βάλουν σίδερα στις πόρτες και τα παράθυρα των κτιρίων της «τρύπας», σε αντίδραση για την απόδρασή μου και ότι η συμπεριφορά του έγινε ακόμα πιο σαδιστική, από τότε που έφυγα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com