25 Ιουλ 2013

Εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς. Ξαναμπαίνουν στη λίστα διαθεσιμότητας εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά



Το τελευταίο προαπαιτούμενο για τη δόση
Ξαναμπαίνουν στη λίστα διαθεσιμότητας εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά
Σε ένα προαπαιτούμενο που η χώρα δεν έχει εκπληρώσει οφείλεται το «καψώνι» για τη δόση των 4 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η τρόικα εντόπισε ότι δεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου. 
Έτσι, μπορεί οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αρχικά να είχαν εξαιρεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης και να μετατάσσονταν σε διοικητικές υπηρεσίες, τώρα όμως ξαναμπαίνουν στη λίστα.

Το εν λόγω προαπαιτούμενο πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα, Πέμπτη. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος καταθέτει το πρωί της Πέμπτης τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί που εξαιρέθηκαν αρχικά, αλλά τώρα ξαναμπαίνουν στη λίστα της διαθεσιμότητας είναι 245.
Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς την τροπολογία θα υπογράφει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και πάλι οι εργαζόμενοι με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές εξαιρούνταν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας -κυρίως από τη μεγάλη «δεξαμενή» των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς.
news.in.gr,25/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com