25 Ιουλ 2013

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με την τροπολογία-προαπαιτούμενο για τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με την τροπολογία-προαπαιτούμενο

«ΠΑΡΩΝ» ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με την τροπολογία-προαπαιτούμενο
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με διαδικασίες κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για τις φορολογικές διαδικασίες, στο οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, η οποία αποτελούσε το τελευταίο προαπαιτούμενο μέτρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη, κυρίως για τις διαδικασίες επεξεργασίας του. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται πως κατά την τακτική υπερψήφιση των άρθρων και τροπολογιών του νομοσχεδίου, οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης και Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο - τροπολογία που εισήγαγε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, κατόπιν απαίτησης της Τρόικας, όπως είπε ο ίδιος.
Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση για την κινητικότητα είναι η τελευταία από τις συνολικά 22 προαπαιτούμενες δράσεις, η οποία εκκρεμούσε και προκάλεσε την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα παρουσίασης της έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν από τον επικεφαλής του κλιμακιού της στην Ελλάδα, Ματίας Μορς. Η παρουσίαση της έκθεσης και η συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την χώρα μας, ύψους 4 δισ. ευρώ, μετατέθηκε για αύριο Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στους δύο βουλευτές που δήλωσαν «παρών». Φέρεται να ζήτησε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα να τους μεταφέρει πως ήταν η τελευταία φορά που διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, απευθύνοντας σε αυτή τη φάση, σύσταση προς τους δύο βουλευτές.
Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, έξι άρθρα του νομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία:
Πρόκειται για το άρθρο 5 (ατομική ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και e-mail), το άρθρο 40 (διεκπεραίωση των διαδικασιών είσπραξης φόρων από τις τράπεζες), το άρθρο 46 (συντηρητική κατάσχεση περιουσίας χωρίς δικαστική απόφαση), το άρθρο 47 (αναγκαστική εκτέλεση οριστικής δικαστικής απόφασης, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλών εντός μηνός από την ατομική ειδοποίηση), το άρθρο 55 (μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν, πρόστιμα φορολογικά εγκλήματα) και το άρθρο 66 (μεταβατικές διατάξεις τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση εκτίμησε ως «φωτογραφικές»).
Τα άρθρα 5 και 40 υπερψηφίστηκαν μόνον από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ψήφοι 52 έναντι 41) ενώ τα υπόλοιπα υπερψηφίστηκαν και από τη ΔΗΜΑΡ (ψήφοι 57 έναντι 36).
ΕΘΝΟΣ On Line25/07/2013
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com