8 Μαΐ 2013

Νεώτερα από την υπόθεση λαθρεμπορίου ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο


k
Όπως μετέδωσαν (5/07/2013) τα τοπικά ΜΜΕ του Κοσόβου και το ραδιόφωνο της Σερβίας, επικαλούμενα πηγές του Γραφείου του Εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο τέως υπουργός Υγείας του Κοσόβου, Aljuš Gaši, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Šaip Muja, βρίσκονται ανάμεσα σε οκτώ άτομα που καταγγέλλονται στη νέα ανάκριση των παραγόντων της αποστολής Euleks σχετικά με την υπόθεση του λαθρεμπορίου ανθρωπίνων οργάνων. Οι δύο Αλβανοί καταγγέλλονται ότι έκαναν κατάχρηση του πολιτικού κύρους τους και του γεγονότος ότι ήταν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Hašim Tači, για να αποσιωπήσουν τις περιπτώσεις 30 παράνομων μεταμοσχεύσεων νεφρών, που έγιναν στην κλινική Medikus, της Πρίστινας, κατά τη διάρκεια του έτους 2008.

Ο τέως αναισθησιολόγος στην κλινική Medikus, της  Πρίστινας, Sokol Hajdini, που καταγγέλλεται, μαζί με μερικά άλλα άτομα, για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, επιβεβαίωσε ότι στην έδρα αυτής της κλινικής γινόταν διάφορες εγχειρήσεις και μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων οργάνων, όμως, ο ίδιος ισχυρίζεται πως ήταν πεπεισμένος ότι αυτές οι μεταμοσχεύσεις ήταν νόμιμες.
Επίσης, ο Hajdini παραδέχτηκε ότι ήταν, σαν αναισθησιολόγος, παρών στις εγχειρήσεις και στις μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων οργάνων, τις οποίες έκανε ο πρώτος κατηγορούμενος, Τούρκος χειρουργός Jusuf Sonmez, από το Μάρτιο του 2008 ως τα τέλη Οκτωβρίου του 2008,- μετέδωσε το BIRN.
Εκτός από τον Sonmez και τον Ισραηλινό Moše Harel, δικάζονται και άλλα έξι άτομα, Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, για παράνομες μεταμοσχεύσεις και για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στην κλινική Medikus, η οποία έκλεισε το έτος 2008 στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ανάκρισης. Άλλωστε, για αυτή την κλινική γίνεται λόγος στην έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία αναφέρεται ότι άνδρες και διοικητές του UCK ασχολούνταν με λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων των αιχμαλώτων τους, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Κοσσυφοπέδιο, το έτος 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com