13 Ιαν 2013

Λυκούργος Νάνης, Τι πράττει ο οικείος ορθόδοξος ποιμένας;


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστρέβλωση της εννοίας του Κυριακού λόγου "ίνα πάντες εν ώσιν" που αποτέλεσε και αίτημα της αρχιερατικής προσευχής του Χριστού μας απ αυτήν που επιχειρούν κάποιοι οικουμενιστικοί κύκλοι.
Η αληθινή ενότητα των χριστιανών προυποθέτει ενότητα στην πίστη, στο δόγμα. Ειδάλλως πρόκειται για μία εξωτερική συγκόλληση χωρίς εσωτερική συνοχή που εξυπηρετεί πολιτικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες δηλαδή καθαρά εγκοσμιοκρατικές λογικές.
Επιτρέπεται λοιπόν να συμμετέχουν ορθόδοξοι, δυστυχώς, χριστιανοί σε τέτοιου είδους συνάξεις που αμβλύνουν το ορθόδοξο αισθητήριο και νοθεύουν το ορθόδοξο ήθος; Και επιπλέον, ποια θα είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αντίδραση του επιχωρίου Ορθοδόξου επισκόπου; Η συγκεκριμένη ασχημοσύνη έχει πλέον παγιωθεί. Τι πράττει ο οικείος ορθόδοξος ποιμένας; Θέτει μήπως υπό την αιγίδα του αμφιλεγόμενα συνέδρια με τίτλο "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ενώ δίπλα του ο οικουμενισμός κάνει θραύση;

Λ.Ν.
Δείτε και :

1 σχόλιο:

π. Geras Imos είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Π ΟΙΚΕΙΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ... ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com