20 Ιαν 2013

Η θρησκευτική κατάσταση στην Αγκόλα και η απουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ! Τι φταίει ;


Συνεχίζουμε την έρευνά μας για τη θρησκευτική κατάσταση σε διάφορα κράτηκαι την μικρή παρουσία ή απουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη στιγμή που χριστιανικές αιρέσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν μόλις τη δεκαετία του 1970 μπορούν και συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες πιστούς ! Τι φταίει ; Η έρευνα μας θα συνεχιστεί, ώστε να μπορέσουν οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι όλου του κόσμου να προβληματιστούν για το φαινόμενο της περιορισμένης ή ανύπαρκτης παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε πολλές χώρες. Πάμε, λοιπόν, να μελετήσουμε την Αγκόλα,όπου δεν υπάρχει οργανωμένη ορθόδοξη κοινότητα ή ιεραποστολή.
Με πληθυσμό στα 13 εκατομμύρια κατοίκους από 5.500.000 το 1970 η Αγκόλα παρουσιάζει μικτό πληθυσμό όσον αφορά τη θρησκευτική πίστη. Υπάρχουν περίπου 1000 χριστιανικές ομολογίες ( όχι, όμως, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία !!! ).Τα αναλυτικά στοιχεία, όσα υπάρχουν για τη χώρα αυτή υπάρχουν στη σχετική σελίδα της Βικιπαίδεια και μπορούν να τα μελετήσουν οι ενδιαφερόμενοι !

Κάθε καρυδιάς καρύδι έχει στείλει “ιεραποστόλους” σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η Ορθόδοξη Εκκλησία απουσιάζει ή έχει περιορισμένη δράση !!! Και το ερώτημα που μας βασανίζει είναι το ΓΙΑΤΙ ! Παραμονές του νέου έτους μια νεοφερμένη νεοπεντηκοστιανή  σέκτα της δεκαετίας του 1970 ( 1977 ) με τον βαρύγδουπο τίτλο “παγκόσμια εκκλησία της Βασιλείας του Θεού” συγκέντρωσε περίπου 250.000 ανθρώπους στην Αγκόλα, μέσα κι έξω από το γήπεδο, στη φωτογραφία που βλέπετε, και υπολογίζεται ότι έχει “ιεραποστολές” σε 200 κράτη και 12.οοο.οοο μέλη! Στη Βραζιλία υπολογίζεται ότι έχει 8 έως 10 εκ. μέλη, τη στιγμή που στην απογραφή της Βραζιλίας απογράφηκαν μόνο 130.000 Χριστιανοί Ορθόδοξοι σε ένα πληθυσμό 200.000.000 κατοίκων !
Και το ερώτημα συνεχίζει να υπάρχει : πως γίνεται ο κάθε ψευτομεσσίας και ψευτοπροφήτης να έχει την ικανότητα να προσελκύει ( έστω κι από περιέργεια ) τόσες χιλιάδες ανθρώπους  από τη μια, και από την άλλη τόσες Ορθόδοξες Εκκλησίες να αδυνατούν να συνεργαστούν και να κάνουν Ιεραποστολή σε αυτά τα κράτη ;  Γιατί συμβαίνει αυτό ;
Δεν πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας ; Δεν πρέπει να δούμε τι κάνουμε λάθος ; Πως μπορούν αυτοί από χιλιάδες αιρέσεις και παραθρησκείες και δεν μπορούμε ΕΜΕΙΣ ;  Θα μας δώσει κανείς μια πειστική απάντηση για την ΑΔΡΑΝΕΙΑ μας ή τέλος πάντων την τακτική που ακολουθούν παγκοσμίως οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που παραμένει ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ;
Πιθανόν,στην Αγκόλα, να υπάρχει μια αυτοαποκαλούμενη “βυζαντινή ορθόδοξη εκκλησία”, ( η οποία είναι μη κανονική και σχισματική )   με έγγαμους επισκόπους, αλλά τίποτα περισσότερο…
Και είναι κρίμα ! Να είμαστε στις αρχές του 21ου αιώνα και να υπάρχουν κράτη που δεν έχουν ακόμα ορθόδοξες εκκλησίες και ιεραποστολές ή να έχουν ελάχιστες ! Να είμαστε στο 2013 και, αντί να ασχολούμαστε πως θα συνεργαστούμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για τον Ευαγγελισμό των Εθνών, προσπαθούμε να δούμε τις διοικητικές διαφορές μεταξύ των τοπικών ορθοδόξων εκκλησιών, δεν υπάρχει συνενόηση και συνεργασία, δεν υπάρχει διάλογος με τις διάφορες σχισματικές ορθόδοξες εκκλησίες για να ενταχθούν στο Σώμα της Εκκλησίας, υπάρχει ελάχιστη διάθεση για τη προώθηση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ακόμα χειρότερο – υπάρχει στην δυτική Ευρώπη συντονισμένη εμπόδιση της Ιεραποστολής, εκ μέρος των Φαναριώτικων Ιεραρχών με τους Προτεστάντες και Ρωμαιοκαθολικούς, με το οικουμενιστικό σκεπτικό ότι "είμαστε όλοι ένα πράγμα" και επομένως δεν υπάρχει νόημα να γίνουν οι ετερόδοξοι ορθόδοξοι, αφού το ένα ίσον το άλλο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com