13 Ιαν 2013

Οικουμενι(στι)κή βραδιά συμπροσευχής στη Θεσσαλονίκη


Στο πλαίσιο της εβδομάδας παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, διοργανώνεται «Οικουμενική βραδιά συμπροσευχής» το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, στις 7 το απόγευμα, στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης, της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, οδός Φράγκων 19.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συμμετάσχουν Ρωμαιοκαθολικοί, Ορθόδοξοι, Αρμένιοι, Αγγλικανοί και Ευαγγελικοί.  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης της Αρμενικής κοινότητας Θεσσαλονίκης Π. Σαράκ. 
Θέμα της χρονιάς «Τι μας ζητάει ο Κύριος;” (Mιχαίας 5, 6- 8)

6 σχόλια:

Φωνή Βοώντος Εν Τη Ερήμω είπε...

Μπράβο, χρησιμοποιούν και τους δικούς μας τίτλους... «ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης»... Η μόνη ένωση που μπορεί να γίνει είναι αυτή της ΠΙΣΤΕΩΣ και όχι εκείνη που θέλουν οι αρχιερείς του Φαναρίου και οι πράκτορες του κράτους του Βατικανού.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστρέβλωση της εννοίας του Κυριακού λόγου "ίνα πάντες εν ώσιν" που αποτέλεσε και αίτημα της αρχιερατικής προσευχής του Χριστού μας απ αυτήν που επιχειρούν κάποιοι οικουμενιστικοί κύκλοι. Η αληθινή ενότητα των χριστιανών προυποθέτει ενότητα στην πίστη, στο δόγμα. Ειδάλλως πρόκειται για μία εξωτερική συγκόλληση χωρίς εσωτερική συνοχή που εξυπηρετεί πολιτικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες δηλαδή καθαρά εγκοσμιοκρατικές λογικές. Επιτρέπεται λοιπόν να συμμετέχουν ορθόδοξοι, δυστυχώς, χριστιανοί σε τέτοιου είδους συνάξεις που αμβλύνουν το ορθόδοξο αισθητήριο και νοθεύουν το ορθόδοξο ήθος; Και επιπλέον, ποια θα είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η αντίδραση του επιχωρίου Ορθοδόξου επισκόπου; Η συγκεκριμένη ασχημοσύνη έχει πλέον παγιωθεί. Τι πράττει ο οικείος ορθόδοξος ποιμένας; Θέτει μήπως υπό την αιγίδα του αμφιλεγόμενα συνέδρια με τίτλο "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ενώ δίπλα του ο οικουμενισμός κάνει θραύση;
Λ.Ν.

π. Geras Imos είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

Har είπε...

Από τότε που βγήκε ο Μπουτάρης δήμαρχος αυτή η πόλη δε λέει να ησυχάσει.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Οικουμενιστικαί αηδίαι και ξεράσματα...

cummulus είπε...

Οικουμενιστικά καραγκιοζιλίκια. Πρέπει νά σταματήσουν. Απορώ γιατί ό Άνθιμος κάνει τήν πάπια. Μήπως είναι κρυφο-οικουμενιστής;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com