21 Νοε 2012

Νέα Διανομή Καινής Διαθήκης (Βιβλικής Εταιρείας) σε μαθητές Γυμνασίων από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιο


Τριακόσιοι (300) περίπου μαθητές και μαθήτριες της Β´ τάξης των τριών Γυμνασίων της πόλης της Ιεράπετρας, καθώς και του Γυμνασίου Τουρλωτής, έλαβαν τη Δευτέρα 19/11 και Τρίτη 20/12 το πρωτότυπο κείμενο της Καινής Διαθήκης με την επίσημη μετάφραση στη δημοτική που έχει την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και εκδόθηκε με δαπάνη του Εκκλησιαστικού Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος διένειμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Κ.Δ., η οποία αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για το μάθημα το Θρησκευτικών αλλά και απαραίτητο εφόδιο για όλα τα χριστιανικά σπίτια, πολλά από τα οποία στερούνται το κείμενο των Ευαγγελίων και των υποπλοίπων καινοδιαθηκικών κειμένων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ο Σεβ. κ. Ευγένιος πέρασε από τα τρία τμήματα της Β´ τάξης του 3ου Γυμνασίου και διένειμε τις Καινές Διαθήκες σε 84  μαθητές και μαθήτριες, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πορφύριο Αγγελάκη, Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής, και τον Γυμνασιάρχη κ. Νικ. Σπυριδάκη, με τον οποίο είχε σύντομη συνεργασία.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα τρία τμήματα της Β´ τάξης του 1ου Γυμνασίου, όπου διένειμε τις Καινές Διαθήκες σε 81  μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολ. Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πρωτ. π. Εμμανουήλ Μολυμπάκη και τον Διευθυντή κ. Θεόδωρο Μανουσάκη, τον Υποδιευθυντή κ. Φιλ. Τζαράκη, Θεολόγο καθηγητή, και την κ. Αλ. Σκουλούδη, Θεολόγο καθηγήτρια.
Ακολούθως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στο 2ο Γυμνάσιο, όπου με τη συνοδεία του Αιδεσιμ. Εφημερίου της Ενορίας Πρωτ.. π. Σάββα Λιναρδάκη, του Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Γ. Κοντάκη και της Θεολόγου Καθηγήτριας του γυμνασίου κ. Μαργαρίτας Ατσόνιου, επισκέφθηκε την Β´ τάξη και μοίρασε την Κ.Δ. στους 92 μαθητές των τεσσάρων τμημάτων, ενώ είχε και σύντομη επικοινωνία με το σύλλογο των καθηγητών του σχολείου, ευχόμενος καλή δύναμη στο εκπαιδευτικό έργο τους.
Τέλος, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμολ. π. Νικόλαο Φραγκίδη, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Τουρλωτής Σητείας, όπου έγινε δεκτός από με εγκαρδιότητα από τον Διευθυντή κ. Σάββα Καλένη και τους υπόλοιπους καθηγητές του σχολείου. Ο Σεβ. κ. Ευγένιος διένειμε στους μαθητές της Β´ Γυμνασίου Καινές Διαθήκες και ευχήθηκε τα δέντα σε διδάσκοντες και διδασκομένους.
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και η Καινή Διαθήκη στη δημοτική του Νικόλαου Σωτηρόπουλου!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com