22 Αυγ 2012

Κομοτηνή - Δύο χριστιανοί φοιτητές κατηχούνται στο Κοράνι


ΘΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ
Δύο χριστιανοί φοιτητές κατηχούνται στο κοράνι
Ενα αγόρι από την Θεσσαλονίκη και μια κοπέλα από την Καβάλα είναι οι δύο νέοι που αποφάσισαν να ασπαστούν το ισλάμ και ήδη είναι σε επαφή με χότζα και την μουφτεία Κομοτηνής για το σκοπό αυτό. 
Οι δύο νέοι που πρόσφατα είχαν επισκεφθεί την Τουρκία ήρθαν σε επαφή και με ισλαμικές οργανώσεις ενώ φοιτώντας σε σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, αποφάσισαν να ταυτισθούν θρησκευτικά με την ισλαμική θρησκεία κάνοντας την προσωπική τους υπερβαση μέσα από την επιλογή τους και υποιστηριζόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα της περιοχής που ενθαρύνουν την απόφασή τους αυτή. 

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα και δίχως τυμπανοκρουσίες αφού η επιλογή της θρησκείας και του Θεού που κάποιος πιστεύει είναι απολύτως προσωπική αλλά καταγράφεται γιατί αποδεικνύει ότι κάποιοι ψάχνονται πνευματικά αναζητώντας το προσωπικό τους καταφύγιο. 
Πάντως η περίοδος της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας,  δίνει την ευκαιρία και σε άλλες θρησκείες ή και αιρέσεις να αναπτύξουν δράση και να σταθούν δίπλα σε πονεμένους και κατατρεγμένους, μόνους και ανήμπορους ανθρώπους, αφού η επίσημη Εκκλησία τοπικά τουλάχιστον φαίνεται να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πέρα από αυτές που αναγκαστικά καθιερώνει ως δράσεις η Αρχιεπισκοπή των Αθηνών.  
Πάντως κέντρα θρησκευτικού προβληματισμού γύρω από το Ισλάμ λειτουργούν σε σπίτια μουσουλμάνων που είναι σε επαφή μέσω του διαδικτύου με αραβικές οργανώσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απλώσουν τα πλοκάμια τους στην Ευρώπη και για τον σκοπό αυτό διαθέτουν χρήμα και τεχνολογία προσεγγίζοντας πιο εύκολα τους νέους ανθρώπους.
Μελαχροινή Μαρτίδου -  Χρόνος,22/08/2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα να παραιτηθεί ο υπέργηρος μητροπολίτης;
Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ποια Ορθόδοξη Μητρόπολη κάνει κατήχηση στα παιδιά και στους νέους ; Το 1/100 των παιδιών ξέρει την Ορθόδοξη πίστη. Υπάρχει ιστοσελίδα στα ελληνικά που τους "κατηχεί" στο Ισλάμ ( αυτό κάνουν και πολλές αιρέσεις ).
Αλλά ποιος νοιάζεται ; Εδώ μας απασχολούν οι "ειρηνικές" επισκέψεις Πατριαρχών, Επισκόπων σε γιορτές και πανηγύρια, και απευθύνονται σε υπέργηρα ή μεσήλικα ακροατήρια. Δυστυχώς, αυτό επικρατεί σε όλες τις Ορθόδοξες χώρες. Και φυσικά οι υπέργηροι Μητροπολίτες αδυνατούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στα παιδιά των 15 και 20 ετών. Εδώ οι Θεολογικές Σχολές βγάζουν και τέτοια "μαργαριτάρια"... Κατάντημα όλων μας. Όλοι έχουμε ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, είναι πολύ πιθανό η στρατολόγηση στο Ισλάμ να έχει σχέση και με τη λεγόμενη τρομοκρατία.Αλλά αυτό δεν είναι θέμα που απασχολεί την Εκκλησία.
Και είναι κρίμα, την ώρα που στη Τουρκία και στα άλλα ισλαμικά κράτη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κρυπτοχριστιανοί που διώκονται...

Ανώνυμος είπε...

Nα παραιτηθεί ο υπέργηρος Μητροπολίτης για να αναλάβει ποιος;

Μπορεί να είναι πολύ το γήρας με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά είναι και περισσότερος ο ζήλος για την Πατρίδα και τον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει αν δεν μπορεί ο Δεσπότης της Κομοτηνής ο ίδιος ο Πρωτοσύγκελος ή κάποιος Αρχιμανδρίτης να επισκεφθεί αυτά τα παιδιά και να τα νουθετήσει κατάλληλα, οσο είναι καιρός για να μην αλλαξοπιστήσουν. Πού ακούστηκε σήμερα να γίνονται μουσουλμάνοι ορθόδοξοι νέοι με τόσα που γνωρίζουν που συμβαίνουν ανά τον κόσμο. Θεέ και Κύριε έχουμε τη ζώσα αποκεκαλυμένη αλήθεια κι εμείς ψάχνουμε στα σκουπίδια για θησαυρούς!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com