20 Αυγ 2012

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Θα ανταποκριθεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ ' στην πρόσκληση για τα 1700 χρόνια από το διάταγμα των Μεδιολάνων

Βελιγράδι 7/08/2012. Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος συναντήθηκε στο Πατριαρχείο με Ρωμαιοκαθολικούς “Επισκόπους”. Οι  “Επίσκοποι” Δρ Antun Škvorčević και Mate Uzinić επισκέφθηκαν το Βελιγράδι μετά από πρόσκληση του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου του Βελιγραδίου Στάνισλαβ Hocevar.

Οι Παπικοί “Επίσκοποι”  προσκλήθηκαν για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας των πιστών  για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και για την προετοιμασία της επετείου των 1700. χρόνων από  το διάταγμα των  Μεδιολάνων για την ελευθερία των χριστιανών. 
Στη συνάντηση που είχαν με τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο,  ο Πατριάρχης  παρουσίασε το πρόγραμμα της γιορτής για τα  1700 χρόνια της  επετείου από  το διάταγμα του Κωνσταντίνου (Μεδιολάνων) για την ελευθερία των χριστιανών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ '  και οι άλλοι Πατριάρχες  των Ορθοδόξων  Εκκλησιών.  Η  ευκαιρία αυτή, τόνισε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, έχει μεγάλη σημασία για τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συμφιλίωσης μεταξύ των Εκκλησιών σε γενικό επίπεδο, αλλά σε αυτό υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες και ελπίζει ότι παρά το σύντομο χρονικό διάστημα είναι ακόμα δυνατό να ξεπεραστούν.
Δείτε και: -Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Χρήσιμη για τη Σερβία η επίσκεψη του επισκόπου Ρώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com