18 Ιουλ 2012

Θρησκεία με… μηνιαίο επίδομα!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Και όπως όλα τα απίθανα, συμβαίνει στην Ελλάδα και αφορά τον τρόπο προσέγγισης του Ισλάμ, που τείνει να παγιωθεί ως τρόπος «θέρμανσης» των θρησκευτικών αισθημάτων εκείνων των μουσουλμάνων που συγκεντρώνουν πολλά «στοιχεία» απομάκρυνσής τους από το τζαμί, τον ιμάμη και τον «κοινωνικό – εθνικό και θρησκευτικό περίγυρο» που καλλιεργείται ταυτόχρονα με τις προσευχές στον Αλλάχ…!
Βέβαια, είναι πάγια τακτική το Ισλάμ στην Ελλάδα να πληρώνει για την καλή εικόνα του (βλ. για παράδειγμα επίδομα μαντίλας 200€ μηνιαίως), όπως πληρώνει και για να «θερμάνει» τους μουσουλμάνους εκείνους που δεν μπορεί να τους πιέσει μέσω της οικογένειας, των κλειστών μουσουλμανικών κοινωνιών ή και οικονομικά μέσω της εργασίας (επειδή εργάζονται ή σπουδάζουν μακριά από τα «κέντρα επιρροής», όπως είναι οι νομοί Ροδόπης και Ξάνθης).
Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, υπάρχουν άλλες «μέθοδοι» για να πειστεί ο «χαλαρός μουσουλμάνος» να επιστρέψει τις Παρασκευές στο τζαμί. Κι επειδή όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει χρήμα, το σημερινό Ισλάμ και συγκεκριμένα το Ισλάμ του Φετουλάχ Γκιουλέν, αναλαμβάνει να πλησιάσει και να εξαγοράσει την πίστη εκείνου του μουσουλμάνου που κινδυνεύει να απομακρυνθεί από το Ισλάμ.

Είναι γνωστός ο «στρατός» - δίκτυο του πάμπλουτου ιμάμη Γκιουλέν, ο οποίος στην Τουρκία έχει στη διάθεσή του δικαστικούς και μέλη των αρχών ασφαλείας που λειτουργούν υπό την καθοδήγηση του φαινομενικά μετριοπαθούς ιερωμένου, ο οποίος οδηγεί την Τουρκία με κάθε τρόπο και μέσο στην αγκαλιά του Ισλάμ. Όμως, εσχάτως το δίκτυο του Γκιουλέν έχει μεταφερθεί και στην Ελλάδα, όπου εργάζεται πυρετωδώς για την επαναφορά στο Ισλάμ, όλων εκείνων που ζούνε μακριά από τις μουσουλμανικές κλειστές κοινωνίες της Θράκης. Και τα λεφτά είναι πραγματικά πολλά, αφού σε ένα μεγάλο ποσοστό γίνεται κατορθωτή η επιστροφή στο τζαμί και η διατήρηση των θρησκευτικών εθίμων από τους «απομακρυσμένους»…
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια άνθρωποι του Φετουλάχ Γκιουλέν κινούνται στις πανεπιστημιουπόλεις της Ελλάδας και αν και δεν γνωρίζουν ούτε να διαβάζουν το Κοράνι (όπως μας καταμαρτύρησε μουσουλμάνος μαθητής που τον πλησίασαν), δεν διστάζουν να προσφέρουν 100€ ως μηνιαίο επίδομα των μουσουλμάνων φοιτητών που ζουν μακριά από τις οικογένειές τους. Δεν διστάζουν μάλιστα να αναφέρουν πως χρηματοδότης της «ευεργεσίας» είναι το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, αδιαφορώντας για το τι μπορεί να συμβεί εάν υπάρξουν διαρροές των δραστηριοτήτων τους.
Εάν, όμως, τα 100€ ως μηνιαίο επίδομα φαίνονται πολύ λίγα, το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, προσφέρει πολλά περισσότερα εάν κάποιος νεαρός μουσουλμάνος αποφασίσει να σπουδάσει στην Τουρκία. Εκεί, του δίνονται 100 ευρώ για τα έξοδα ενοικίου και άλλα 400 ευρώ για έξοδα διαμονής.
Για να αντιληφθούμε το πραγματικό οικονομικό μέγεθος της "βοήθειας", αρκεί να πούμε πως με 400 ευρώ ζει άνετα μία οικογένεια ενός δημοσίου υπαλλήλου στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν δίνει περισσότερα από έναν μισθό τούρκου δημοσίου υπαλλήλου σε όλους εκείνους τους μουσουλμάνους που θα αποφασίσουν να μην σπουδάσουν στην Ελλάδα και θα προτιμήσουν ως χώρα σπουδών την Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση, η απαίτηση είναι ίδια: αυστηρή τήρηση των θρησκευτικών καθηκόντων κάθε Παρασκευή στο τζαμί!
Μπορεί το Ισλάμ να εξαπλώνεται, αλλά προφανώς άρχισε να βρίσκει σθεναρές αντιστάσεις σε ελεύθερες κοινωνίες, όπου ζουν και μεγαλώνουν μουσουλμάνοι που δεν μπορούν να διανοηθούν και να αποδεχθούν τις αυστηρές νηστείες και την γενικότερη ψυχολογική, συναισθηματική ή άλλη πίεση που ασκεί επάνω τους ο κάθε ιμάμης. Είναι γνωστό πως το Ισλάμ δεν χαρακτηρίζεται ως «χαλαρή» θρησκεία. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις φονταμενταλιστών ιμάμηδων δημιουργούνται ακραίες καταστάσεις και υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, στην προσπάθεια των «πιστών» να αποδείξουν την πίστη τους στον Αλλάχ και την αγάπη τους στον Μωάμεθ.
Ο Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος σε μια φάρμα στα βουνά της Aνατολικής Πενσιλβάνια από το 1999, όταν έφυγε από την Τουρκία εν μέσω κατηγοριών ότι συνωμοτούσε ανατρέψει τη λαϊκή κυβέρνηση. Εκείνη την περίοδο, οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μια βιντεοσκοπημένη λειτουργία του στην οποία ακουγόταν να συμβουλεύει τους οπαδούς του «να κινηθούν μέσα στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς να παρατηρήσουν οι άλλοι την ύπαρξή τους, έως ότου αναρριχηθούν στα κέντρα εξουσίας». Είναι ο «πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής στον κόσμο» με τα 1.000 (προπαγανδιστικά) εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 115 χώρες.
Μπορεί, άραγε, η Ελληνική πολιτεία να σταματήσει αυτή την εξαγορά και την «μίσθωση» μουσουλμάνων στην Ελλάδα; Εμείς διαπιστώνουμε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Όχι μόνο λόγω της αδιαφορίας των Ελληνικών κυβερνήσεων, απέναντι στην δημιουργία φανατικών ισλαμιστών μέσα στην Ελλάδα, αλλά επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου νομίζει. Η ανεξιθρησκεία προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και ο καθένας μπορεί να διαθέτει τον εαυτό του όπως ο ίδιος νομίζει. Ακόμη και με μηνιαίο αντίτιμο, εάν κάποιοι ιμάμηδες θεωρούν ως θρησκευτικό λειτούργημα και καθήκον τους, το να εξαγοράζουν ή να νοικιάζουν πιστούς. Θα αρχίσουμε να ανησυχούμε μόνο, όταν –και εάν- οι μουσουλμάνοι αρχίσουν να γίνονται περισσότεροι στην Ελλάδα. Βλέπετε, έχουμε και την αδιάκοπη λαθρομετανάστευση, η οποία προσθέτει συνεχώς πιστούς μουσουλμάνους στον Φετουλάχ Γκιουλέν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com