13 Ιουλ 2012

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Χρήσιμη για τη Σερβία η επίσκεψη του επισκόπου Ρώμης


Čeka poziv iz srbije... Papa Benedikt XVI / ekumenista... Patrijarh srpski Irinej za posetu pape
Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Η επίσκεψη του  επισκόπου Ρώμης στη Νις για τους εορτασμούς της επετείου των 1700 χρόνων από  το διάταγμα των Μεδιολάνων το επόμενο έτος (2013) θα ήταν πολύ χρήσιμη για τη Σερβία, το Σερβικό λαό και  το σερβικό κράτος.
Dolazak rimskog episkopa u Niš na obeležavanje 17 vekova Milanskog edikta naredne godine bio bi veoma koristan za Srbiju, srpski narod i srpsku državu, kaže patrijarh srpski Irinej (Patrijarh: U SPC nema podela)

Πολλά  τα σχετικά δημοσιεύματα  για τις δηλώσεις  του Πατριάρχη.  Μερικά από αυτά αναφέρουν  ότι  στους εορτασμούς θα κληθεί  αντιπροσωπεία του Βατικανού "στο υψηλότερο επίπεδο" (Patrijarh: Na proslavu u Nišu pozvaćemo delegaciju Vatikana "na najvišem nivou" http://www.blic.rs/) και ότι είναι  μια ευκαιρία να επιστρέψει στο Χριστιανισμό και το ζήτημα της "ενότητας για την οποία εμείς προσευχόμαστε κάθε μέρα."
"Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες απόψεις, όπως του  Πατριάρχη  Ρωσίας, (http://www.politika.rs/ )  ο οποίος λέει ότι δεν μπορεί να έρθει (στη Νις)  ο Πάπας» δηλώνει ο Πατριάρχης Σερβίας προσθέτοντας ότι  τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να συμβεί.

4 σχόλια:

Σάλπισμα Ζωής είπε...

Αν λοιπόν Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίε, ο πάπας είναι ο επίσκοπος ΄Ρώμης, εγώ γιατί δεν μπορώ να συλλειτουργήσω με ένα καρδινάλιό του; Κι αν μπορώ γιατί δεν λέτε καθαρά στο ποίμνιό σας, τί κάνατε για να δείτε και πως θα αντιδράσει; Ή μήπως σας φοβίζει η αντίδραση του;
Ασπαζόμενος την δεξιάν της ιερωσύνης σας, αλλά διαφωνών κάθετα με τις απόψεις σας, αν σας ενδιαφέρει,...
π. Φώτιος Βεζύνιας

Ανώνυμος είπε...

Ώστε επίσκοπος Ρώμης κατά τον πατριάρχη της Σερβίας ο παναιρετικός πάπας!Δηλαδή αναγνωρίζει στον αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής παρασυναγωγής αποστολική διαδοχή και την εξ αυτής εκπηγάζουσα εκκλησιολογική υπόσταση!Που κατάντησε η Σερβική Εκκλησία προκειμένου να αποκομίσει αμφίβολα πολιτικά-κοσμικά οφέλη!Πτύει στους τάφους και υβρίζει τις άγιες μνήμες των οσίων Νικολάου Βελιμίροβιτς και Ιουστίνου Πόποβιτς!Κατάντια ολκής!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω πω, μεγάλος οικουμενιστής ο Σερβίας Ειρηναίος! Σπεύδει να συναντάται με ξυρισμένους αιρετικούς αλλά ποτέ με ομόδοξους εν Χριστώ αδελφούς. ΔΕΝ πρέπει να παρευρεθεί στους εορτασμούς στο Νις ούτε ο αιρεσιάρχης Βενέδικτος, ούτε και αντιπροσωπεία του ΚΟΣΜΙΚΟΥ κράτους του Βατικανού!

Ανώνυμος είπε...

Η όλη πορεία της Σερβικής Εκκλησίας δείχνει καθαρά τον λόγο της απομακρύνσεως και καθαιρέσεως του αγωνιστού Ιεράρχου και Ομολογητού των ημερών Σεβ. Αρτεμίου, επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Κοσσόβου!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com