7 Ιουν 2012

H Δ.Ι.Σ για την παρουσίαση βλάσφημου θεατρικού έργου και συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Πρόεδρο και Πρωθυπουργό


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο
Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία
:Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση σχετικά με την παρουσίαση ενός βλασφήμου θεατρικού έργου, το οποίο άκρως δυσφημίζει το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ως εκ τούτου, θεωρεί τούτο απαράδεκτο διότι ούτε επί ιστορικής βάσεως ερείδεται, ούτε επί των Ιερών Κειμένων μπορεί να πάρει κάποιος επιχειρήματα ως προς το περιεχόμενο του εν λόγω θεατρικού έργου και την παρουσίαση αυτού στο κοινό, αλλά και παράλληλα αντίκειται εις την μακρά παράδοση της Πατρίδος και της Εκκλησίας μας. Καλόν είναι και απαραίτητο, οι συγγραφείς του θεατρικού έργου να σέβονται τη μεγάλη Ορθόδοξη παράδοση του Λαού μας και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Λυπούμεθα πάρα πολύ για την νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου, και προτρέπουμε τον Λαό μας να αποδοκιμάσει αυτό.

Εν συνεχεία ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2012. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 796 και το ποσό ανέρχεται στα 159.200,00 €.
Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Ο Μακαριώτατος, κατόπιν Αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα επισκεφθεί, συνοδευόμενος από δύο Συνοδικούς Αρχιερείς, στη 1 το μεσημέρι τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και στις 4 το απόγευμα τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, για να τους ενημερώσει για την Ειρηνική Επίσκεψή του στην Εκκλησία της Ρωσίας, και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δείτε και:-Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο 2012

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε φθάνει μόνο μία πλατωνική διαμαρτυρία για το αισχρό θεατρικό έργο.Απαιτείται η λήψη πνευματικής φύσεως μέτρων κατά των δημιουργών,συντελεστών,ηθοποιών και λοιπών εμπλεκομένων!Δηλαδή ο αφορισμός-αποκοπή απ την εκκλησιαστική κοινωνία εάν τα εν λόγω πρόσωπα είναι βαπτισμένα και ανήκουν στην ορθόδοξη Εκκλησία.Κι ας σκυλιάσουν οι προοδευτικοί θολοκουλτουριαρέοι.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το σχόλιο το 1ο. Συμφωνώ και το επικροτώ με όλη μου την ψυχή.

ΜΠΡΑΒΟ!

Αναστάσιος

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στους ξευτιλισμένους που βλασφημούν τον Θεό μας!

ΚΑΝΕΙΣ να μην έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί του γιατί κουβαλούν την ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!

MIXALHS είπε...

Μπράβο στη Σύνοδο για την ανακοίνωση της. Το καλύτερο σημείο της ανακοίνωσης είναι ότι καλεί τον λαό να τους αποδοκιμάσουν τους βλάσφημους. Γι'αυτό οι πορνοφυλλάδες του τύπου και του ιντερνετ έβγαλαν χολή. Δεν τους άρεσε αλλά δεν πειράζει! Ξυδάκι!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν μάθουμε να αντιδράμε δυναμικά και αποφασιστικά στις βλασφημίες, κλήρος και λαός, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα σ' αυτόν τον τόπο.

Χριστόφορος

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφορος μίλησε σωστά. Η αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι η ανοχή σε ασέβειες στο όνομα της ελευθερίας της τέχνης, αθωώνονται φοβερές βλασφημίες. Γι' αυτό έρχονται συμφορές μεγάλες στον τόπο. Η αντίδραση της Εκκλησίας είναι τιποτένια μπροστά στη ασέβεια και βλασφημία που έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ στα ψιλά πέρασε αυτή η είδηση.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com