21 Ιουν 2012

Θεσσαλονίκη: Έντονη αντίδραση της Μητρόπολης για το πρώτο Gay Pride. Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης


Την έντονη αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης προκαλεί η διοργάνωση του πρώτου Gay Pride στη Θεσσαλονίκη από αύριο το βράδυ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Οι εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ θα ξεκινήσουν με ομιλία στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Εμπορίου και θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση από τις 8.30 ως τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης και με συναυλία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης» και προσθέτει: «Απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας».
Η Ανακοίνωση της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στον παραδοσιακό ιεράρχη !

Ανώνυμος είπε...

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ούτε που ακούστηκε για την διοργάνωση του GAY PRIDE στην Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

"γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα".

Μισά λόγια. Ας καλέσει Ο ΙΔΙΟΣ τους πολίτες να αντιδράσουν ειρηνικά και ας ηγηθεί Ο ΙΔΙΟΣ της πορείας διαμαρτυρίας.

Ο π. Αυγουστίνος έδινε ο ίδιος το παράδειγμα και έμπαινε μπροστά, χωρίς να φοβάται τίποτε, και γι' αυτό οι μεν πιστοί τον ακολουθούσαν, οι δε αντίχριστοι τον υπολόγιζαν.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 6:06 μμ

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα προκλητικοί οι σοδομίτες δεν ορρωδούν προ ουδενός.Βρήκαν στο πρόσωπο του ελέω αποχής των συντηρητικών ψηφοφόρων εκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης τον καλύτερο σύμμαχο προκειμένου να προπαγανδίσουν τη διαστροφη απ την οποία διακατέχονται.Οσο για τη σιωπή της αρχιεπισκοπής Αθηνών για ανάλογη εκδήλωση στην πρωτεύουσα μάλλον υπάρχει απάντηση.Έλα μωρέ που θα αντιδράσουμε!Αυτά είναι καντιωτικά και οργανωσιακά μοντέλα!Δεν τα σηκώνει η εποχή μας!Η εποχή μας διά του πολιτικώς ορθού καλλιεργεί την ανεκτικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα!Τι κι αν προσβάλλεται η δημοσία αιδώς!Πάνω απ όλα η ελευθερία της έκφρασης.Αργότερα βέβαια θα δούμε και παρέλαση...γυμνιστών!Κι ενδεχομένως ανθρώπους,δίποδα κτήνη μάλλον,να συνουσιάζονται δημοσίως μπροστά στο Λευκό Πύργο!Ε,τι να κάνουμε!Να τους πάρουμε με τις πέτρες;Έίπαμε,πάνω απ όλα η ελευθερία της έκφρασης!

Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες κε Νάνη αλλά οι νεοέλληνες το χουν αλλού το μυαλό τους.Αυτήν τη στιγμή που γράφω το σχόλιο εκατοντάδες χιλιάδες νεοελλήνων είναι καθηλωμένοι στους δέκτες της τυφλεόρασης για να δουν το κλωτσοσκούφι.Για να δουν 22 χαζούς να κυνηγάνε ένα φουσκωμένο πετσί όπως γλαφυρά λένε πολλοί.22 αδρά αμοιβόμενους που το μόνο που ξέρουν είναι να κλωτσάνε τη μπάλα.Με το gay pride θα ασχοληθούν ή με τα καραγκιοζιλίκια της Ρεπούση και του Τσίπρα;

A.N. είπε...

OXI ΛΟΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΊΤΕ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΔΡΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ. ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com