26 Ιουν 2012

Σχόλιο στη συνέντευξη του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης παραχώρησε  συνέντευξη τύπου για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κοζάνη από 27 –30 Ιουνίου 2012.

Στην ιστοσελίδα kozan.gr και στο άρθρο “Η απάντηση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης για τα έξοδα φιλοξενίας του Πατριάρχη” διαβάζουμε το παρακάτω σχόλιο αναγνώστη.

«Δεν αμφισβητώ το κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.Δυστυχώς όμως το υπέρογκο κόστος της εν λόγω επισκέψεως ακυρώνει τρόπον τινά τη θετική εντύπωση που προκύπτει απ την επιτέλεση του προαναφερθέντος κοινωνικού έργου.
Υπάρχει όμως σεβασμιώτατε Παύλε και μία άλλη πτυχή του ζητήματος.Ο σκανδαλισμός του λαού,πιστών και μη. Παρωνυχίδα συνιστά η εν θέματι πτυχή δεσπότη μου; Το σκανδαλιζόμενο ποίμνιο γιατί δεν το υπολογίζουμε; Τι μας προτρέπει ο απόστολος Παύλος σχετικά; Στην πόλη την οποία διαποιμαίνετε διακόνησε επί κατοχής κάποιος αρχιμανδρίτης ονόματι Αυγουστίνος Καντιώτης. Με τρύπιο ράσο. Που έσωσε απ τον εκ πείνης θάνατο με τα συσσίτια που διοργάνωσε περί τις 8150 ψυχές. Ποτέ όμως δε διοργάνωσε στη μητρόπολή του παρόμοιες φιέστες. Και στη Φλώρινα σαν δεσπότης επιτέλεσε τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Μισούσε όμως τα πανηγύρια και τις φιέστες. Μιμηθείτε τον λοιπόν κι εσείς. Μη ρίχνετε νερό στο μύλο των εκκλησιομάχων και των αθέων.»
Δείτε και:-Αναστάτωση στην Κοζάνη για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τις δικαιολογίες κε Παύλε!Ο μανδύας σας είναι διάτρητος!

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη φορά κάποιοι ποιμένες τα έκαναν επιεικώς...μαντάρα!Κατ αρχήν ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.Γνωρίζει ότι ικανό τμήμα του λαού πένεται και δυστυχεί.Ήταν ανάγκη να δεχθεί να πρωταγωνιστεί σε δαπανηρές φιέστες;Τι κουστωδία είναι πάλι αυτή;Κακό ή καλό θα προέκυπτε αν την ψαλίδιζε λίγο;Άπό κει και πέρα τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Δακής και οι μητροπολίτες Κοζάνης και Καστορίας που έπρεπε να προβούν σε λιτές εκδηλώσεις,προσαρμοσμένες στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.Ευθύνη έχουν επίσης και οι ημεδαποί μητροπολίτες που θα σπεύσουν στην υποδοχή του πατριάρχη.Τόσο σοβαρό άραγε γεγονός αποτελεί η επίσκεψη του πατριάρχη στην Κοζάνη και θα μεταβούν εκεί ομοθυμαδόν οι δεσποτάδες μας;Σεβασμιώτατοι!Σταματήστε επιτέλους τα δεσποτικά φεστιβάλ!Δεν πάει άλλο!Δεν τα αντέχει άλλο ο λαός του Θεού!Σύνετε σεβασμιώτατοι!Αφουγκρασθείτε επιτέλους τον παλμό του ποιμνίου σας που απαιτεί από σας ουσιαστική παρουσία στα σύγχρονα δρώμενα κι όχι φανφάρες και πομπώδεις εκδηλώσεις!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε να αποκαταστήσετε τον π. Αυγουστίνο Μύρου και να τα αφήσετε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Παχυδερμισμός και αναισθησία.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com