18 Ιουν 2012

Μοναστική αδελφότητα κατηγορεί τον Πατριάρχη Σερβίας για Οικουμενισμό

Η Γυναικεία Σερβική Μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αναλήψεως –Ζίτσας στο Ovčarsko-kablarskoj klisuri, διέκοψε την κοινωνία με το Πατριαρχείο Σερβίας και κατηγορεί τον Πατριάρχη Σερβίας για Οικουμενισμό.
Συγκεκριμμένα η ηγουμένη της  Ιεράς Μονής Αναλήψεως (Επισκοπή Ζίτσας) ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε σχέση με το Πατριαρχείο Σερβίας λόγω Οικουμενισμού και προσχωρεί  στον επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιο.
Μετά την ανακοίνωση ο Επίσκοπος Ζίτσας, Χρυσόστομος με τη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας και μερικών κληρικών προσπάθησαν να καταλάβουν το μοναστήρι και να εκδιώξουν της μοναχές.
Παρά τη συμπαράσταση πολλών πιστών κατοίκων οι μοναχές εκδιώχθηκαν τελικά από την Ιερά Μονή. 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντι ο πατριαρχης να δει της ευθύνες του τιμωρεί αθώους΄.Να χέρεστε την ελευθερία σας Σέρβοι<>

XΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Ζητεῖται ἔνα τέτοιο μοναστήρι, ἕνα καί μόνο ἕνα στην ἑλληνική ἐπικράτεια ν'ἀκολουθήσει τό γενναίο παράδειγμα αὐτῶν τῶν θαρραλέων μοναζουσῶν, δηλαδή νά καταγγείλει δημοσίως τήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί νά ὑποστεῖ φανερό διωγμό. Ὑπάρχει ἄραγε; (Ἐξαιρουμένης τῆς Ἰ. Μονῆς Ἐσφιγμένου, νομίζω πώς ὄχι). Έάν κάνω λάθος παρακαλῶ διορθῶστε με.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Χριστίνα πολλά μοναστήρια στην Ελλάδα έχουν καταγγείλει την παναίρεση Οικουμενισμό, φθάνει να τα προσέξετε. Δεν φταίνε αυτά αλλά εσείς φταίτε αν δεν τα προσέξατε.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Αδελφέ μου δεν εννοώ να καταγγείλουν την παναίρεση του Οικουμενισμού, εννοώ να διακόψουν την εκκλησιαστική επικοινωνία με τους Οικουμενιστές και να διωχθούν γι'αυτό όπως οι εν λόγω μοναχές. Εγώ γνωρίζω μόνο στο χώρο του παλαιού ημερολογίου τέτοιες αδελφότητες, εσεις γνωρίζετε με το νέο κάποια; Αυτά τα μοναστήρια που γνωρίζω εγώ αγαπητέ είναι όσα υπέγραψαν την Ομολογία Πίστεως, μνημονεύουν όμως άπαντα τους Οικουμενιστές τους οποίους και κατήγγειλαν, διότι διαφορετικά θα εδιώκοντο όπως οι μοναχές στη Σερβία. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Για τέτοιο μοναστήρι ψάχνω!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com