13 Μαρ 2012

Ο Ερτζεγοβίνης Γρηγόριος συμπροσευχόμενος κατά τη "χειροτονία" Ρωμαιοκαθολικού "επισκόπου"


Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει  την είδηση για τη συμπροσευχή του Ερτζεγοβίνης
 Γρηγορίου στο Dubrovnik, Croatia, με τον Ρωμαιοκαθολικό "επίσκοπο" Mate Uzinic
Ο Mate Uzinic χειροτονήθηκε "επίσκοπος" πρίν από ένα χρόνο, στις 19-3-2011 στο Dubrovnik, παρουσία πολλών Ρωμαιοκαθολικών “επισκόπων” αλλά και Ουνιτών.
Ήταν βέβαια παρών και ο Ερτζεγοβίνης Γρηγόριος ο οποίος  στη "χειροτονία"  φαίνεται γονατισμένος την ώρα της "Θ. Λειτουργίας"  κάτω από τον προβολέα, με σκυμμένο το κεφάλι. (βλ. φωτογραφία)

Μετά την χειροτονία ο Mate Uzinic έδωσε συνέντευξη  στην Eφημερίδα Slobodna Dalmacija 24-3-2011,  όπου αναφέρει πως ο Ερτζεγοβίνης την ημέρα της χειροτονίας στην ομιλία του "ξεκάθαρα εξέφρασε την δυσαρέσκειά του λόγω των δεινών που υπέφερε το Dubrovnik τον καιρό του πολέμου (δηλ. την δεκαετία του '90) και κάλεσε όλους στην συμφιλίωση"
- και πρόσθεσε ο M. Uzinic: "Ιδιαίτερα ένιωθα το Άγιο Πνεύμα στα λεγόμενα του επισκόπου Γρηγορίου, μέσα στα λόγια μετάνοιας για όλα που έγιναν στο Dubrovnik και Κροατία (δηλ. από Σέρβους). Είπε πως αυτοί (δηλ. οι Ορθόδοξοι) χαίρονται που εμείς γινόμαστε όλο και καλύτεροι ρωμαιοκαθολικοί, διότι αυτό τους βοηθάει να γίνουν και αυτοί καλύτεροι, και να μετανιώσουν για αμαρτήματα που έκαναν  σ' αυτή την πόλη"
 
 
 
 
 
 
Δείτε και :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com