14 Δεκ 2011

Το μυστικό όπλο του Ερντογάν είναι οι τούρκικες σειρές. Εξάγονται σε 20 χώρες. 60 εκατ. δολάρια τα έσοδα.


Το μυστικό όπλο του Ερντογάν είναι οι τούρκικες σειρές. Εξάγονται σε 20 χώρες. 60 εκατ. δολάρια τα έσοδα.
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
   Ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα αποδεικνύονται πως είναι οι τούρκικες σειρές που εξάγουν και τον πολιτισμό αλλά και τον τρόπο ζωής των Τούρκων
 Σύμφωνα με την εφημερίδα STAR το 2011 οι τουρκικές εταιρείες παραγωγής έσπασαν κάθε ρεκόρ. Έγινε εξαγωγή 100 τουρκικών σειρών σε 20 χώρες του κόσμου και τα έσοδα από αυτές τις εξαγωγές ξεπέρασαν τα  60 εκατομμύρια δολάρια.
  Ο Φιράτ Γκιουλκέν είναι ο πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής Calinow και τονίζει πως η Τουρκία με τις σειρές έχει ξεπεράσει την παραδοσιακή αγορά των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και εξάγονται σειρές στην Ιαπωνία, της Σιγκαπούρη ακόμη και στο Βιετνάμ.

Οι τιμές των σειρών κυμαίνονται από 500 δολάρια έως και 15.000 δολάρια το επεισόδιο.
Η τουρκική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει πως και στην Ελλάδα ένας στους δυο έλληνες παρακολουθεί έστω μια τουρκική σειρά. Ιάπωνες δημοσιογράφοι έφτασαν στην Τουρκία για να ερευνήσουν την επιτυχία των τουρκικών σειρών και τόνισαν πως «οι τουρκικές σειρές είναι το μυστικό όπλο του Ερντογάν, έχουν μεγαλύτερη επιρροή από τις δαπάνες που κάνει η Κίνα σε προπαγάνδα»
  Οι γείτονες μας ετοιμάζουν σειρά μετά τη απ’αυτή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή και για τη ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή. Σύμφωνα με τον παραγωγό σειρών Φιράτ Γκιουλγκέν εδώ και 1.5 χρόνο οι σεναριογράφοι γράφουν τα κείμενα για να είναι έτοιμα όλα για τα γυρίσματα αυτής της φιλόδοξης παραγωγής.
Δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα υποδύεται τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com