28 Νοε 2011

Στην Κύπρο οι εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής


Η έναρξη των εργασιών της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής (ΣΕΜΑ) θα προβληθεί σε ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση από την Ιστοσελίδα της Εκκλησίας Κύπρου www.churchofcyprus.org.cy . Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 11.30 το πρωί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011. 
************************************************
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και η Εκκλησία της Κύπρου, φιλοξενούν τις εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής (ΣΕΜΑ). Η Συνάντηση πραγματοποιείται από τις 29 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο «Άγιος Γεώργιος» στην Πάφο.
Με δεδομένο ότι στη Μέση Ανατολή, το τελευταίο διάστημα, διαδραματίζονται πολλές εξελίξεις, κοινωνικές και πολιτικές, ο ρόλος των Εκκλησιών είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο στον εκκλησιαστικό τομέα αλλά και στο κοινωνικό και πολιτικό. Έτσι, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, θα αναζητηθούν τρόποι ώστε το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής να μπορέσει να διαδραματίσει έναν πιο καθοριστικό ρόλο στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το σεβασμό της Θρησκευτικής Ελευθερίας μεταξύ των λαών. Η ενεργοποίηση των μελών του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής στόχο έχει να συμβάλει στην ενότητα μεταξύ των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το πνεύμα της Αγίας Γραφής «τοῦ δέ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἧν ἡ καρδία καί ἡ ψυχή μία» (Πράξεων δ΄, 32), που αποτελεί και το θέμα της 10ης Γενικής Συνέλευσης.

Αναμένεται, επίσης, ότι μέσα από τις εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής θα γίνει αποτίμηση των ενεργειών του Συμβουλίου κατά τα τελευταία χρόνια και θα γίνει η Εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα.
Στην Κύπρο, για να μετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, φθάνουν οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και οι Πρόεδροι των Χριστιανικών Οικογενειών του Συμβουλίου ο Αρμένιος Πατριάρχης Καθόλικος Αράμ, ο Αρχιεπίσκοπος της Μαρωνιτικής Εκκλησίας της Αντιοχείας Μπούλος Μάταρ και ο Επίσκοπος της Ευαγγελικής Λουθηρανής Εκκλησίας της Ιορδανίας Μουνίμπ Γιουνάν καθώς και τα λοιπά Μέλη του Συμβουλίου, από τη Συρία, το Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Με γνώμονα ότι η Μέση Ανατολή αποτελεί ένα ψηφιδωτό θρησκειών και ομολογιών, οι Χριστιανοί διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο γιατί η παρουσία τους εκεί συμβάλλει στην εκτόνωση του θρησκευτικού φανατισμού, στη συνδιαλλαγή, τη συνύπαρξη και στην αλληλοαποδοχή των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων και οντοτήτων, η 10η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής αποκτά έντονη σημασία και τα αποτελέσματα της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Λουκάς Α. Παναγιώτου – Εκκλησία Κύπρου
28 Νοεμβρίου 2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια οικουμενιστική εκδήλωση.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com