19 Ιουλ 2011

Ο ηγούμενος μιας μεικτής και διομολογιακής μοναστικής κοινότητας, προσκεκλημμένος ομιλητής σε συνέδριο ορθόδοξου μοναστηριού;

Το Ρωμαιοκαθολικό «μοναστήρι» του Bose στη βόρεια Ιταλία, είναι γνωστό στους οικουμενιστικούς κύκλους γιατί πρόκειται για μια μεικτή και διομολογιακή μοναστική κοινότητα.

Στα Συνέδρια που συχνά διοργανώνει συμμετέχουν και μοναχοί από Ορθόδοξα Μοναστήρια, όπως η Μονή Πετράκη, η Μονή Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, η Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, η Μονή Πάτμου, η Μονή Αγ. Αικατερίνης του Σινά, Μονές του Αγ. Ορους, κ.α.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας φέτος επί τη τριακοσιο(300)στη επετείω από της ανιδρύσεώς της (1711-2011), διοργάνωσε την 17ην και 18ην Ιουλίου ε.ε. διήμερο, επιστημονικό συνέδριο προς τιμήν του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, με θέμα: «Προφήτης Ηλίας: ο ζηλωτής υποφήτης του Θεού». Στο συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίου και επιστήμονες ποικίλων ειδικοτήτων. Στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιος και απαρτιζόταν από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Δαμασκηνό Γαβαλά, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, τον ελλογιμώτατο κύριο Νικόλαο Ολυμπίου, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και τον ελλογιμώτατο κύριο Παναγιώτη Φραγκάκο, θεολόγο - γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η δεύτερη συνεδρία, τις απογευματινές ώρες κεντρικό θέμα είχε τη θέση του Προφήτου Ηλιού στη Θεία Λατρεία και προήδρευσε ο κ. Νικόλαος Ολυμπίου, Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Στο θέμα «Η τιμή του Προφήτου Ηλιού στη Δύση», ο καθηγούμενος του Monastero di Bose Ιταλίας Enzo Bianchi αναφέρθηκε στην παρουσία του Προφήτου Ηλία μέσα στο έργο των Λατίνων πατέρων της αδιαιρέτου Εκκλησίας.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΟ BOSE

photo

photo

photo

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:

-Νέο Οικουμενιστικό ολίσθημα

-Το μοναστήρι του Μπόζε και η Εκκλησία της Ελλάδος.

-Δελτίο Τύπου Θεολογικού Συνεδρίου Ι.Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας με θέμα: «Προφήτης Ηλίας: ο ζηλωτής προφήτης του Θεού»

-Ποιος ήταν τελικά ο ιερέας που κοινώνησε α λα παπικά; Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να μιλήσει.

-Ο Μητροπολίτης Γλυφάδος ζητά την καθαίρεση ιερέα που "κοινώνησε" σε παπική "λειτουργία" στο Bose

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο ζηλωτής προφήτης Ηλίας δεν χωρούσε σ' αυτό το συνέδριο, γιατί αν ήταν παρών, θα απαιτούσε να αποχωρίσει από το συνέδριο ο καθηγούμενος του Monastero di Bose Ιταλίας Enzo Bianchi, που δεν είναι ένας τυχαίος οικουμενιστής, αλλά επιτελικό στέλεχος του Οικουμενισμού, αφού διευθύνει ένα μοναστήρι που αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή της οικουμενιστικής συνύπαρξης ορθοδόξων και αιρετικών, μέσα στο οποίο σε πνεύμα κατανύξεως συμμετέχουν από κοινού στις αιρετικές «ακολουθίες» του ορθόδοξοι και ετερόδοξοι. Μοντέλο των επερχομένων!
Να, λοιπόν, που ο Οικουμενισμός από τις αίθουσες ορθοδόξων Πανεπιστημίων της Ελλάδος, τα θεολογικά σεμινάρια και τις θεολογικές Ακαδημίες Κρήτης και Βόλου, σιγά-σιγά εξαπλώνεται και στα Ορθόδοξα μοναστήρια. Και οι επίσκοποί μας συμμετέχουν σ’ αυτά, ουδενός συναδέλφου τους αντιδρώντος. Κατά τα άλλα, μόλις προχθές, εορτή των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου μας συμβούλευαν με ομιλίες τους στις Εκκλησίες ή στο Ίντερνετ, να μιμηθούμε τον απόστολο Παύλο και να μη συναναστρεφόμεθα με τους αιρετικούς (και μάλιστα τους συνειδητούς που έχουν φανερή και διατεταγμένη αποστολή την υποταγή της Ορθοδοξίας στον Οικουμενισμό)· να μιμούμεθα τους Πατέρες, οι οποίοι με θυμό εξοβέλισαν τους βαρείς και λοιμώδεις αιρετικούς λύκους.
Οποία υποκρισία και ευτελισμός του κηρύγματος και της Ορθοδοξίας των Αγίων Πατέρων!
Σημάτης Π.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να μας διαφωτίσει κάποιος και για μία άλλη μεικτή μονή για την οποία ακούγονται και γράφονται αντικρουόμενα και αμφιλεγόμενα πράγματα αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των διαχριστιανικών σχέσεων.Πρόκειται για τη μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com