30 Μαΐ 2011

Καμία αναφορά στο ανακοινωθέν της Σερβικής Εκκλησίας στην υπόθεση του Επισκόπου Ράσκας Αρτέμιου και στην πρόσκληση του Πάπα

Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) στο ανακοινωθέν μετά το τέλος των εργασιών της τακτικής συνεδρίας για το μήνα Μάιο 2011, δεν έκανε καμία αναφορά στην υπόθεση του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιου ούτε στην πιθανή συμμετοχή του Πάπα Βενέδικτου στους εορτασμούς του 2013 στη Νις για τα 1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων. (Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве) . Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκδηλώσεις θα έχουν χαρακτήρα Πανορθόδοξο με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δημοσιεύματα όμως αναφέρουν ότι θα προσκληθούν και αντιπροσωπείες απ΄όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες που δεν είναι ενωμένες με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά έχουν πολλές κοινές αρχές και αξίες μαζί της.( У сенци хапшења Младића, СПЦ одлучио да позове Папу!) Δηλαδή θα προσκληθούν Κόπτες, Αρμένιοι, Ρωμαιοκαθολικοί κ.α. ( δείτε και δηλώσεις του Μητροπολίτη Μπάτσκας Ειρηναίου Μπούλοβιτς για τους εορτασμούς του 2013)

Δείτε και:

-Τον Πάπα είχε προσκαλέσει και ο πρόεδρος της Σερβίας δύο μήνες πρίν τον Πατριάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com