15 Ιαν 2011

Οικουμενική αντιπροσωπεία από τη Φινλανδία στον Πάπα

Βατικανό - Οικουμενική αντιπροσωπεία από τη Φινλανδία (ανάμεσά τους και Ορθόδοξοι ) αυτές τις μέρες βρίσκονται στη Ρώμη για τη γιορτή του SantEnrico, προστάτη των σκανδιναβικών χωρών.

"Η επίσκεψή σας - είπε ο Πάπας , μαρτυρεί ότι οι σχέσεις μεταξύ Λουθηρανών και Ρωμαιοκαθολικών και γενικά μεταξύ των χριστιανών στη χώρα σας, είναι ανοιχτή και φιλική αλλά πρέπει να εργαστούμε από κοινού για την πλήρη ενότητα στην πίστη ». «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο στόχο της οικουμενικής κίνησης, δηλαδή την πλήρη ενότητα της πίστεως, αλλά στο διάλογο έχουν ολοκληρωθεί πολλά στοιχεία που ενισχύουν την επιθυμία του Ιησού Χριστού "

Όλοι γνωρίζουμε είπε ο Πάπας ότι η οικουμενική κίνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες για αυτό αναφέρθηκε στη σημασία της προσευχής για την υποστήριξη της προσπάθειας, επιμένοντας ότι ο Οικουμενισμός είναι τελικά πάντα το θέλημα του Θεού.

Γι ΄αυτό τόνισε ο Πάπας, φέτος θέμα της Εβδομάδας προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα είναι το «ἦσαν δὲ προσκαρτεροῦντες τῇ διδαχῇ τῶν ἀποστόλων καὶ τῇ κοινωνίᾳ καὶ τῇ κλάσει τοῦ ἄρτου καὶ ταῖς προσευχαῖς». Πραξ. 2,42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com