15 Νοε 2009

ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΝΩΣΙΣ «ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ»,Ζητείται αλλαγή τακτικής από τον Πατριάρχη στο θέμα του Οικουμενισμού


ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΝΩΣΙΣ «ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ»

ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 30, 546 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ. 6972176314
E−MAIL: KFLAMIATOS@YAHOO.GR. ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: Τ.Θ. 135, 421 00 ΤΡΙΚΑΛΑ
OΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤHΣ EΝΩΣΕΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤHΣ EΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤHΣ EΛΛΑΔΟΣ

Μητροπολίτης εκφράζει το αίτημα πολλών πιστών για αλλαγή τακτικής από τον Πατριάρχη στο θέμα του Οικουμενισμού και προβάλλει πρόταση δημοσιογράφου:

«ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ»

Κυριολεκτικά, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συμπορευόμενοι Οικουμενιστές που υλοποιούν τα οικουμενιστικά σχέδια, τελευταίως έχουν αφηνιάσει. Οι αποκαλύψεις, για τις αντικανονικές συμπροσευχές Πατριαρχικών και αιρετικών, τις οποίες βδελύσσεται ο Θεός, μαζί με τις τελετές και τις ποικίλες εκδηλώσεις των Οικουμενιστών, είναι καθημερινές. Ο καλπασμός της ΑΙΡΕΣΗΣ του Οικουμενισμού τις τελευταίες εβδομάδες, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, γίνεται με ρυθμούς τόσο ταχείς, που δεν μπορεί κανείς εύκολα να παρακολουθήσει. Και, ενώ η επέλαση του Οικουμενισμού είναι ασυγκράτητη, «ημείς άδομεν» άσματα περί σεβασμού στο εμπερίστατο Φανάρι, περί υπακοής και εμπιστοσύνης στην «διάκριση» των Επισκόπων μας, περί υπακοής δηλαδή στην αίρεση!
Μερικά πρόσφατα, ενδεικτικά γεγονότα:
◢ Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος τιμήθηκε (18 ΟΚΤ 2009) από παπικό ίδρυμα για τη συμβολή του στο διάλογο! (Τι αίγλη να σε τιμούν οι αιρετικοί! Και ο <φανατικός> Μ. Αθανάσιος, επειδή δεν συνέβαλε στην εξέλιξη των τότε Διαλόγων, όπως ήθελαν οι αιρετικοί, δέχτηκε ως βραβεία πέντε εξορίες, που κράτησαν 16 χρόνια! Ας πρόσεχε).
◢ Τελευταία, έχουμε Οικουμενική συνεργασία και στα αεροδρόμια! Περίπου 70 ιερείς Ορθόδοξοι, Παπικοί, Αγγλικανικοί και Προτεστάντες, από διάφορα αεροδρόμια όλου του κόσμου, συγκεντρώθηκαν για το 42ο ετήσιο συνέδριο της IACAC στη Ζάμπια (ΣΕΠ 2009), το οποίο άρχισε επίσημα με συμπροσευχή στον παπικό ναό του Αγίου Ιγνατίου στη Λουσάκα από τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπήθηκε από τον επίσκοπο Σινώπης Αθηναγόρα (Οικ. Πατριαρχείου Κων/λεως - Βέλγιο).
Ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος και ο Αρχ/της Ιγνάτιος Σωτηριάδης συμμετείχαν σε συναντήσεις σε διάφορα μέρη της Ιταλίας με την ευκαιρία της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών τον Ιανουάριο 2009, ομίλησαν σε σύναξη πιστών από διάφορες ομολογιακές κοινότητες και συμπροσευχήθηκαν.
◢ Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, οι Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας), Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αχαΐας Αθανάσιος, κ.ά. συμπροσευχήθηκαν στην Κύπρο, σε Παπικό και Ορθόδοξο Ναό, κατά την Συνάντηση στα πλαίσια του Διαλόγου Ορθοδόξων-Παπικών. (Οι δύο τελευταίοι, εκτός από τους Ιερούς Κανόνες, παρέβησαν και την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος του Οκτωβρίου 2009, η οποία τους απέστειλε στην Κύπρο με σαφή ΟΔΗΓΙΑ, οι ενέργειές τους να μην υπερβούν τα «ορθόδοξα εκκλησιολογικά και κανονικά πλαίσια»).
Και άλλες συμπροσευχές: Λειτουργία στην Βασιλική του Koekelberg, προς τιμήν του νέου «Αγίου» των Παπικών, πατέρα Damien, έγινε την Κυριακή (Βρυξέλλες 18/10/09). Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον Μητροπολίτη Βελγίου Παντελεήμονα, Έξαρχο του Οικουμενικού θρόνου. Συμπροσευχή έγινε και στην Γαλλίας (09 Νοε 2009) στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου της Grenoble. Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους παπικούς, Αρμένηδες και προτεστάντες απηύθυνε ο ορθόδοξος ιερέας του ναού.
Την Κυριακή 11/10/09, ο Μητροπολίτης Σητείας Ευγένιος, τέλεσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε πρώην Ρωμαιοκαθολικό, αντί του Βαπτίσματος, όπως απαιτεί η ακρίβεια των Ιερών Κανόνων. Ο νεοβαπτισθείς στην συνέχεια κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. Τούτο σημαίνει ότι αναγνώρισε ως έγκυρο, το ανυπόστατο παπικό Βάπτισμα. Να θυμίσουμε εδώ, ότι προ ετών ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βάπτισε πιστούς του Παλαιού Ημερολογίου, που προσήλθαν στην Ορθοδοξία. Άρα, οι Οικουμενιστές αξιολογούν το ιάσιμο σχίσμα του Παλαιού Ημερολογίου ως κατάσταση χειρότερη από την παναίρεση του Παπισμού-Οικουμενισμού!
Όσο για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναφερθήκαμε σε προηγούμενα Δελτία μας, παραθέτοντας δεκάδες φωτογραφίες και κείμενα, σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ από δεκαετιών συμπροσευχόταν με αιρετικούς, ταυτόχρονα διαβεβαίωνε με Επιστολή του τους Αγιορείτες μοναχούς –που τον είχαν τότε ελέγξει– ότι είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ των ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ(!), φυσικά ψευδόμενος. Και αφού εξάντλησε όλη την Ορθόδοξη επιχειρηματολογία του στην Επιστολή του εκείνη, κατόπιν …συνέχισε τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς!!!
Τα τελευταία κατορθώματα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου σημειώθηκαν στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική, όπου βραβεύθηκε από αιρετικούς. Επίσης, παρέστη σε Συναγωγή της Νέας Υόρκης, την περίφημη «Park East Synagogue», όπου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή προς τιμήν του, που καλυπτόταν από την αμερικανική τηλεόραση1 Εκεί βραβεύτηκε από τους θρησκευτικούς αρχηγούς των Εβραίων και έλαβε δώρο (για ποιο λόγο και ποιες υπηρεσίες του προς τους Εβραίους άραγε;). Κατόπιν ομίλησε προς τους Εβραίους, αποκαλώντας τον Ραβίνο Σνάϊερ «πολυαγαπημένε φίλε». Στην Ομιλία του, δεν έκανε καμιά νύξη ή προσπάθεια ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ Χριστού, παρόλο που αναφέρθηκε στο κατάλληλο περιστατικό της φιλοξενίας των τριών αγγέλων από τον Αβραάμ (στη ορθόδοξη εικονογραφία αυτή η σκηνή συμβολίζει την Αγία Τριάδα). Αντίθετα, προέτρεψε τους Εβραίους σε συμπροσευχή και τους διαβεβαίωσε ότι Χριστιανοί και Εβραίοι έχουμε τον ίδιο Θεό(!!!), αρνούμενος να Ομολογήσει ότι οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε όχι στον Θεό των Εβραίων, μα στον Τριαδικό Θεό που μας αποκάλυψε ο Χριστός. Είπε:«Ας πιαστούμε από τα χέρια όχι μόνο για να προσευχηθούμε, αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης. Το χρωστάμε στο Θεό μας, στους κοινούς Πατριάρχες μας Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ…».
Ο δημοσιογράφος, που κατήγγειλε αυτή του την ενέργεια, σημειώνει: «Να καθαιρεθεί ο Βαρθολομαίος, όπως προβλέπει ο 65ος Αποστολικός Κανών για τους κληρικούς που εισέρχονται σε Ιουδαϊκή Συναγωγή!..», και άλλοι πολλοί Ι. Κανόνες περί συμπροσευχών, που παραβαίνει ο Πατριάρχης. Για να δούμε, όμως, οι Ιεροί κανόνες ισχύουν για όλους ή εφαρμόζονται μόνο σε όσους είναι «ανυπάκουοι» στα οικουμενιστικά κελεύσματα του Πρώτου του Φαναρίου;
Όλες αυτές οι συμπροσευχές και οι συνευωχίες με τους αιρετικούς, που τόσα χρόνια ανενδοίαστα πραγματοποιούνται προς έκπληξη, δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του πιστού λαού του Τριαδικού Θεού μας (αλλά και εξοικείωση2 των περισσοτέρων με την αίρεση), αν και είναι γνωστές στην συντριπτική πλειοψηφία των Επισκόπων μας, δεν τους εξεγείρουν προς αντίδραση, παρόλο που έρχονται σε φανερή αντίθεση με τους Ιερούς Κανόνες, με τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, των Αποστόλων, του ιδίου του Χριστού και παρόλο που πλήθος ιερωμένων, ηγουμένων, καθηγητών Πανεπιστημίου και θεολόγων τα έχουν πειστικά καταγγείλει.
Προχθές όμως, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος ανακάλυψε ότι αυτές οι ενέργειες «πληγώνουν την υπερηφάνεια των Ορθοδόξων». Και μέσα σε κείμενο που ανάρτησε στο blog του παραθέτει «με νόημα» ένα Video, στο οποίο με κεφαλαία γράμματα φαίνεται η μνημονευθείσα πρόταση δημοσιογράφου: «ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ»3.
Ευχάριστο και ευτυχές το γεγονός, ότι επιτέλους κάποιος Επίσκοπος4 μίλησε και είπε αυτό που οι Ιεροί Κανόνες συνιστούν για την περίπτωση. Όμως, «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Καιρός να αναλάβει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και πρωτοβουλία στην Ιερά Σύνοδο, για να προχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος σε ΕΠΙΣΗΜΗ καταγγελία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έχει πάψει από καιρό να εκφράζει τις Ορθόδοξες θέσεις, αφού έχει γίνει ο κύριος εκφραστής και πάτρωνας και προαγωγός της αιρέσεως του Οικουμενισμού στην πιο επιθετική του μορφή, δολίως εκμαυλίζοντας το πλήρωμα της μίας και αληθινής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού. Είχε μάλιστα πρόσφατα το «θάρρος» να ζητήσει από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας, την τιμωρία όσων καταγγέλλουν τις παρανομίες του.
Μικρό απόσπασμα από το κείμενο του Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, δια του οποίου καταγγέλλει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είναι το παρακάτω:«…την υπερηφάνεια των Ορθοδόξων πιστών …επλήγωσε μια άστοχη… ενέργεια του Πατριάρχου μας. Επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή East Park της Ν. Υόρκης, όπου έτυχε επισήμου υποδοχής… Δεν γνωρίζουμε την σκοπιμότητα της επισκέψεως αυτής… ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι μπορεί να έχει κάποιο καλό αποτέλεσμα. Διότι "ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει”… Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να επισκέπτεται ο Κορυφαίος Πατριάρχης των Ορθοδόξων το Ναό των Εβραίων (η Συναγωγή είναι ο εβραϊκός τόπος λατρείας του Θεού) το θέμα παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις. Φαντασθήτε το αντίθετο για να κατανοήσετε το πρόβλημα. Θα μπορούσε άραγε ο Αρχισυνάγωγος των Εβραίων των Αθηνών να επισκεφθή τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και να τύχει μεγάλης υποδοχής και μάλιστα σε ώρα χριστιανικής λατρείας; …το βήμα αυτό ήταν πολύ-πολύ τολμηρό εκ μέρους του Πατριάρχου μας και μόνον ζημίαν θα επιφέρει στην Ορθοδοξία μας… Το ερώτημα που τίθεται ενώπιόν μας είναι: με ποια ιδιότητα ο Πατριάρχης μας επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή; Ως προσκυνητής; …Ως ικέτης; Με διατεταγμένη αποστολή;
…Ο σχολιαστής στο Video είπε κάτι φοβερό: "Δεν θα ανταλλάξουμε το Φαρμακονήσι με τη Χάλκη!" Δεν το πιστεύω!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, Αίγιο, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009».

Εκ των παραπάνω φαίνεται πλέον καθαρά και χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξευτελίζει την Αγία Ορθοδοξία μας, σύροντάς την ως θεραπαινίδα στο άρμα του Βατικανού και αναγκάζοντάς την να χορεύει στους ρυθμούς του ντεφιού που της χτυπάει, για να ικανοποιήσει τα σχέδια του αδιόρθωτου Πάπα. Χρησιμοποιεί ως άλλοθι την ειλικρίνεια που δήθεν διαθέτει ο Πάπας, σκεπάζοντας έτσι με τον αρχιερατικό του μανδύα την δολιότητα του Βατικανού και ως μη όφειλε, εγγυώμενος για τις αγαθές προθέσεις του Πάπα, αυτός τούτος ο Ορθόδοξος Πατριάρχης, που ως διάδοχος των Αποστόλων έπρεπε να ξεσκεπάζει τις κακοδοξίες Παπικών και Εβραίων, όπως έκαναν –και επιτάσσουν να κάνουμε κι εμείς– οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, και όχι –αντιθέτως– να περιφρονεί τις αποφάσεις και τις εντολές και τις συμβουλές και τις αποδείξεις τους, θέτοντας –βλάσφημα– τον εαυτό του πάνω από αυτούς, περιφρονώντας την ποτισμένη με αίμα μαρτύρων Ορθόδοξη Ιερά Παράδοσή μας.
Συνεχίζει ο κ. Βαρθολομαίος –με τους ομόφρονές του αιρετίζοντες επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά ερήμην και παρά τις αντιδράσεις του πιστού λαού του Θεού– τους εικονικούς και ψευδεπίγραφους Διαλόγους, τάχα «επί ίσοις όροις», και κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ο Πάπας ρεζιλεύει παγκοσμίως αυτόν και τους εθελόδουλους ορθόδοξους ομήρους που τον ανέχονται, αποδεικνύοντας την κουτοπονηριά του Φαναρίου: Δηλαδή, την στιγμή που ο Πατριάρχης μας βεβαιώνει για την ειλικρίνεια του Πάπα, προκειμένου να επιβληθούν τα αντίχριστα σχέδια των εξουσιαστών της Νέας Εποχής και της Παγκοσμιοποιήσεως, ο Πάπας με τις αλαζονικές ενέργειές του αποκαλύπτει την ψευτιά και την υποκρισία των Διαλόγων, όπως φαίνεται αυτό από δύο θέσεις του, που διατύπωσε μόλις την τελευταία εβδομάδα (οπότε δεν μπορεί να ισχυριστεί ο κ. Βαρθολομαίος ότι αυτές τις θέσεις ο Πάπας τις είχε μεν στο παρελθόν, τώρα δε τις διόρθωσε εξαιτίας των Διαλόγων).
Η πρώτη θέση: Ο Πάπας που τάχα διαλέγεται ειλικρινώς για την Αλήθεια, (κατά τον Πατριάρχη), αποδεικνύει ωμά, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το Πρωτείο Εξουσίας και η πρωτοκαθεδρία του, που δια του αλαθήτου διασφαλίζουν τη διαιώνιση των κακοδοξιών και αιρέσεων του Παπισμού. Έτσι, μόλις οι Αγγλικανοί επίσκοποι και ιερείς διαφώνησαν με την Ηγεσία τους, φρόντισε να ανοίξει την πόρτα του Παπισμού στους χιλιάδες έγγαμους ιερωμένους που αποσκιρτούν από τον Αγγλικανισμό, παρότι έχει ως δόγμα του το Βατικανό την αγαμία του κλήρου. Αρκεί να αποδεχθούν το Πρωτείο του Πάπα! Με παρόμοιο τρόπο έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει την Ένωση-αφομοίωση και των Ορθοδόξων, εξουνιτίζοντάς τους.
Η δεύτερη: Υποτίθεται ότι διεξάγουμε Διάλογο «επί ίσοις όροις». Παρόλα αυτά δεν διστάζει ο Πάπας να διακηρύσσει προς τους Αγγλικανούς, όπως προ δύο ετών προς τους Ορθοδόξους, ότι «η μία εκκλησία του Χριστού που πρεσβεύουν στο Σύμβολο της Πίστεως ως μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική υφίσταται στην Καθολική Εκκλησία, η οποία διέπεται από το διάδοχο του Πέτρου και τους επισκόπους σε κοινωνία με αυτόν».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δείχνει «αγάπη» προς τους αιρετικούς, άρα «κοινωνεί» με εκείνους που κατά τους Πατέρες πρέπει να αποφεύγει. Οι Επίσκοποί μας σέβονται και «αγαπούν» τον Πατριάρχη και το εμπερίστατο Φανάρι και κοινωνούν μαζί του. Εμείς δείχνουμε «αγάπη» και «σεβασμό» τους Επισκόπους μας, τους πνευματικούς μας Πατέρες και προς τον Πατριάρχη. Άρα άμεσα και έμμεσα συγκοινωνούμε με τον αιρετίζοντα Πατριάρχη και τον αιρετικό Πάπα, το άλφα και ωμέγα του Οικουμενισμού, εκόντες άκοντες συναινώντας και συμμετέχοντας, όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι, στα αντίχριστα σχέδια της εωσφορικής Νέας Εποχής.
Όμως Αγάπη και Σεβασμό προς την Εκκλησία, τους Ιερούς Κανόνες και τον Νομοθέτη Χριστό, το Α και το Ω, τον Πρώτον και τον Έσχατον, ποιος θα δείξει;
Επέστη πλέον η ώρα να μιλήσει ο πιστός λαός του Θεού, κι αν δεν το πράξει δικαίως μας αξίζει ό,τι σημαίνει η μακράν του Χριστού καταδίκη μας!...

Για την «Φιλορθόδοξη Ένωση “Κοσμάς Φλαμιάτος”»

Ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

Ο Γραμματέας Παναγιώτης Σημάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com