9 Σεπ 2009

Σεμινάρια γιόγκα στα Ελληνικά σχολεία! Αντιδράσεις από γονείς.


Αναταράξεις έχει προκαλέσει η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά πρόγραμμα σεμιναρίων σχετικά με τη φιλοσοφία της Γιόγκα.
Οι έντονες αντιδράσεις μερίδας γονέων έδωσα την αφορμή σε δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ να καταθέσουν σχετική ερώτηση στη βουλή. Συγκεκριμένα ,ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Σπηλιωτόπουλο κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ.κ. Κ. Βελόπουλος (Β΄ Θεσσαλονίκης) και Η. Πολατίδης (Σερρών) σχετικά με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και αφορά πρόγραμμα Σεμιναρίων για την φιλοσοφία της γιόγκα.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Κυριολεκτικώς εμβρόντητοι έμειναν γονείς και εκπαιδευτικοί, μόλις έγινε γνωστή η νέα 4σέλιδη εγκύκλιος, που απέστειλαν τα γραφεία των Σχολικών Συμβούλων, προς τους Διευθυντές των σχολείων, με την... ρητή εντολή, να προωθήσουν τα συνημμένα, σε όλα τα σχολεία της αρμοδιότητός τους!
Με ιδιαιτέρως επιμελή και άρτιο σχεδιασμό(...), στα σχετικά έγγραφα σημειώνονται οι οργανωτικές επιτροπές αλλά και οι εκπαιδευτές, ενώ σε άλλα παρουσιάζεται αναλυτικώς το πρόγραμμα Σεμιναρίων, που περιλαμβάνει την φιλοσοφία της γιόγκα, τον ρόλο της αναπνοής, αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama), στάσεις (asana) κ.λπ.
Οι παρουσιαζόμενες, ως δήθεν ασκήσεις του σώματος, απευθύνονται καταφανώς σε εξαπάτηση αδαών και αφελών, από την στιγμή που είναι πασίγνωστο, από πολλά έτη, για την γιόγκα, ότι πρόκειται για μία επικίνδυνη παραθρηκεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

1. Έχουν καλυφθεί απολύτως από κάθε άποψη και τομέα, άλλες αληθινώς ωφέλιμες και εποικοδομητικές πρακτικές για την διαμόρφωση των ελληνοπαίδων σε αγωγή και χαρακτήρα, ώστε να δείχνει το υπουργείο τόση «ζέση και φροντίδα», για μία τόσο ολέθρια πρακτική μιας παραθρησκείας; Αγνοεί το υπουργείο, την σχετική βιβλιογραφία και το τι ακολουθείται στις άλλες χώρες της Ε, Ε., για τις επικίνδυνες λατρείες;
2.
Από ποια ακριβώς κονδύλια, που υφίσταται τυχόν περίσσευμα, θα χρηματοδοτήσει τα «σεμινάρια» αυτά το Υπουργείο; Αληθεύει ότι συνεισφέρει, ως συνδιοργανωτής και η Γερμανική Σχολή Αθηνών;

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009
Πηγή: kavalanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com