8 Ιουλ 2009

Ποιος θα έκανε πορεία ημέρα Κυριακή σε ένα ιστορικό μοναστήρι, για να συγκρουστεί με το εκκλησίασμά του;


Η προπαγάνδα όσο καλά και να είναι οργανωμένη κάποια στιγμή αποκαλύπτεται.
Πολλά ΜΜΕ παρουσίασαν μονομερώς το θέμα του Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο Κατερίνης.
Στο ερώτημα - «Ποιος θα έκανε πορεία ημέρα Κυριακή σε ένα ιστορικό μοναστήρι, για να συγκρουστεί με το εκκλησίασμά του;» - απαντούν πολλά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Διαβάζουμε:


Νεοπαγανιστική συμμετοχή σε διαμαρτυρία που κατέληξε σε επίθεση εναντίων Μοναχών και βεβήλωση.
Πριν από μερικές μέρες εκδηλώθηκε επίθεση, με ξυλοδαρμό μοναχών και βεβήλωση λειψάνων, ενάντια στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. (περισσότερα: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1478&Itemid=1)
Βλέποντας προσεκτικά τις εικόνες από την διαμαρτυρία και την επίθεση, είδαμε να συμμετέχει μία νεοπαγανιστική “Πολιτική κίνηση”, η λεγόμενη”ΕΑΡ”.
To ΕΑΡ βεβαίως και είναι 12θεϊστές. Επισήμως.
Δείτε την σελίδα τους: http://www.ear-hellas.gr/ear1/
Διαβάζουμε:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Χριστοδουλάρης Σωκράτης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ: Τραυλού Σεμέλη
Σας λένε κάτι τα ονόματα; Μήπως αυτοί οι άνθρωποι είναι από τα “Προμήθεια”; από την “νεοπαγανιστική ετήσια φιέστα”;
Ακόμα και δωδεκαθεϊστές (π.χ. : Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών) δεν συμφωνούν και έχουν καταγγείλει ως απαράδεκτες, πρακτικές σχετιζόμενες με τα προμήθεια: http://forum.ysee.gr/viewtopic.php?f=5&t=5538
Ο κ. Σωκράτης έχει αρθρογραφήσει και στον Δαυλό. ( Τεύχος 143 ), ενώ στο πρόγραμμα των Πρόγραμμα των Προμηθείων 2008 διαβάζουμε:
Παρασκευή 20 Ιουνίου
ώρα 7:30 μ.μ., Αφή Προμηθεϊκού Πυρός
(…)
ώρα 9:30 μ.μ., Φιλοσοφικό Συμπόσιο
Θέμα: Η φιλοσοφία των Σκεπτικών
Εισηγήσεις: Σεμέλη Τραυλού, Μιχάλης Καλόπουλος
Όλος ο καλός ο κόσμος …όλος ο καλός ο κόσμος….
Σύμφωνα με σχόλια του π. Συμεών Ολυμπίτη: “Η αστυνομία και πάλι απούσα…Εδώ και μέρες υπήρχαν παντού πανώ, φυλλάδια ενώ ραδιόφωνα και τηλεοράσεις καλούσαν τους κατοίκους να ξεσηκωθούν! Το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκριθούν μόνο καμμιά εκατοσταριά πολίτες, δηλ. αποτυχία στο τετράγωνο!…¨” (σημ. δική μας: μπορείτε να βρείτε τα φυλλάδια και απάντηση σε αυτά, εδώ: http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/07/07/oxi-ear-gremisma/ )
Αν υπολογίσουμε πως μέσα σε αυτούς τους 100 υπήρχαν και οπαδοί του ΕΑΡ, τότε όντως η συμμετοχή των απλών πολιτών είναι μηδαμινή.
Όλα αυτά μας θυμίζουν και μία παλαιότερη περίπτωση (δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι βέβαια, μπορεί να είναι αντιμαχόμενη με αυτούς φράξια νεοπαγανιστών, μπορεί και όχι, οι νεοπαγανιστές είναι ,σαν τους προτεστάντες, διαιρεμένοι σε πολλές μικρές ομάδες…δεν είναι εύκολο να συνδεθούν οι πράξεις αυτές με οποιουσδήποτε συγκεκριμένα..ούτε μπορούμε να κατηγορούμε χωρίς στοιχεία..) στην οποία είχαμε και εμπρησμό Εκκλησίας:
Ανάλυση της νεοπαγανιστικής φύσεως της οργάνωσης που ανέλαβε τότε την ευθύνη για τον εμπρησμό:
http://www.expaganus.com/yal-anarch.htm
Βίντεο από τον εμπρησμό:
Η άποψη των ανθρώπων που έκαψαν το Εκκλησάκι: http://unhollyalliance.blogspot.com/2007/04/26307.html
Πάντως ,για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, βλέπουμε να έρχονται σε “συνεύρεση” ένας φερόμενος ως ευαγγελικός και ένα νεοπαγανιστικό “κίνημα” για μία διαμαρτυρία ενάντια σε ένα μοναστήρι.
Πέρα από τα παραπάνω, κάποτε είχε διατυπωθεί μια θεωρία , από ένα σημαντικό στέλεχος του αντιαιρετικού αγώνα, πως οι αιρέσεις και οι παραθρησκείες στην Ελλάδα θα έφταναν να οργανωθούν με κοινό σκοπό την επίθεση κατα της Εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια “σύμπλευση” στις επιθέσεις, ανάμεσα σε ορισμένους αθεους, νεοπαγανιστές και αλλες παραθρησκευτικές ομάδες. Λέτε να έφτασε αυτή η στιγμή;
Η συνέχεια…στις Οθόνες σας:
http://taxalia.blogspot.com/2009/04/blog-post_8969.html
http://www.arxontariki.net/viewtopic.php?f=32&t=5055
http://tinyurl.com/nwx38v

http://oode.wordpress.com/2009/07/07/paganistes-epithes/
=== ===== ===== ======= ======= ======= ====
Ποιοί οργάνωσαν τα επεισόδια στην Ιερά Μονή Αγ.Διονυσίου (Όλυμπος);
Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης (Ευαγγελικός το θρήσκευμα), μιλώντας στην πλατεία Λιτοχώρου σήμερα στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του ηγούμενου Μάξιμου είπε και το χαρακτηριστικό ρητό : “Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος”… Και πράγματι λίγη ώρα αργότερα έπεφτε αρκετή “ράβδος” μπροστά στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου… Εναντίον της Ευαγγελικής Εκκλησίας θα τα έλεγε αυτά τα περί ράβδου ο κ. Πρόεδρος;Η κεφαλή της πορείας… δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος, ο πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου και επικεφαλής της νομαρχιακής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαθανασίου και ο επικεφαλής της δημοτικής επιτροπής αγώνα Στέργιος Φαρμάκης με τη ντουντούκα στο χέρι εισέρχονται στο προαύλιο του μοναστηριού φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνονται προς τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την πόρτα του μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου… Σε λίγο ο χώρος θα μετατραπεί σε ένα απέραντο ρινγκ… Στο βάθος φαίνεται το πανό του ΕΑΡ - Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα – (Δωδεκαθεϊστές;)…Πηγή: http://lefteria.blogspot.com/
Από: Εγκόλπιο
=== ==== ===== ===== ===== ==== =====
Είναι επικίνδυνοι και ανεύθυνοι! Να παραιτηθούν τώρα!

Αυτοί που οργάνωσαν την πορεία προς το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου και εισέβαλαν μέσα στο προαύλιο, όπου συγκρούστηκαν με τους πιστούς που υπήρχαν μπροστά από την πόρτα του Ναού, για να δει όλη η Ελλάδα στις τηλεοπτικές οθόνες τις εικόνες της ντροπής, μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον ως επικίνδυνοι και ανεύθυνοι και πρέπει να παραιτηθούν τώρα αμέσως από τις θέσεις που κατέχουν ως αιρετοί.
Δεν είδαν ότι πριν ξεκινήσουν την "ειρηνική τους πορεία"
, ότι στο κάλεσμα και την προπαγάνδα που εξαπόλυσαν πανταχόθεν ολόκληρες αυτές τις ημέρες δεν ανταποκρίθηκαν ούτε εκατό άτομα; Δεν είδαν ότι ο λαός του Λιτοχώρου έστρεψε επιδεικτικά την πλάτη στα κελεύσματα του μίσους;
Δεν είδαν ότι όλοι οι βουλευτές
της Πιερίας, ο Νομάρχης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, όλοι οι δήμαρχοι (πλήν του Παπαχρήστου, ο οποίος δεν πήγε στην πορεία) δεν έπεσαν στην "παγίδα" και ήταν όλοι απόντες από το "κάλεσμα" για πορεία προς μοναστήρι;
Πέραν όλων αυτών των πρωτοφανών θλιβερών αθλιοτήτων που έλαβαν χώρα στο μοναστήρι, προβληματισμό προκαλεί ο χρόνος που επιλέχθηκε για αυτήν την επεισοδιακή πορεία, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μεσούσης της θερινής σεζόν και η δυσφήμιση που προκλήθηκε για την Πιερία είναι μεγάλη. Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και τι επιδιώκουν τελικά;
Δεν φέρει κανένας ποινικές ευθύνες για τις πρωτοφανείς αγριότητες που διαδραματίστηκαν σε χώρο μοναστηριού;
Γιατί δεν έγινε καμιά σύλληψη και γιατί δεν εστάλη επαρκής αστυνομική δύναμη, αφού είχε γραφτεί εγκαίρως στο διαδίκτυο και στον τύπο ότι ενδέχεται να προκληθούν σοβαρά επεισόδια;
Γιατί σε άλλες ελάσσονος σημασίας περιπτώσεις αποστέλλονται αρκετές κλούβες των ΜΑΤ, όπως πρόσφατα σε δίκη της Κατερίνης, όπου περιφρουρούσαν τριάντα νεαρούς; Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά ζητούν άμεσες απαντήσεις.
Γ.Κ
http://lefteria.blogspot.com/2009/07/blog-post_9327.html
===== ===== ====== ======= ======
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνης

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων του Λιτοχώρου εξέφρασε ο κ. Λεμονόπουλος που τόνισε την απουσία της πολιτικής ηγεσίας της Πιερίας και συμπλήρωσε: «Μολών λαβέ Μάξιμε. Όποιος θα τολμήσει να σας εμποδίσει …πίπτει ράβδος. Η γη αυτή ανήκει στο Λιτόχωρο».…..Το παρών έδωσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, ο δήμαρχος Λιτοχώρου Αθ.Τσιφοδήμος, ο δήμαρχος Δίου Γρ.Παπαχρήστος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Τ.Λεμονόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Ν.Σ. Γ.Παπαθανασίου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ., εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Γ.Αμοιρίδη, Λιτοχώρου Διονυσία Τσίρου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Λιτοχώρου κ. Κουκουτάτσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γ.Γρηγοριάδης.Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και διαδηλωτές ο πρ. βουλευτής Πιερίας και κάτοικος Λιτοχώρου Νίκος Κάκκαλος ο οποίος ακολούθησε τους συγκεντρωμένους μέχρι το Μετόχι Αγ. Διονυσίου και σε μια συμβολική περισσότερο κίνηση εισήλθε στο ναό, λίγη ακριβώς ώρα πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια.
Πηγή:http://www.imerisiatispierias.gr/go.asp?do=news&id=5617

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com